Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159

Значи ептен без осет. Пред 2 години некаде редовно ја користев и чинеше ни повеќе ни помалку, точно 325 денари (во Зегин). :devil:
    А со квалитетот како стои? Покрива нешто или со цената и ја расипаа и содржината?

2. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Не знам, вечер ќе ја пробам па ќе кажам какви се првите впечатоци. Во тесно бев инаку немаше да ја купам. Овде во Зегин мислам ја нема, не е толку снабден. Јас од парфимерија ја купив. Се двоумев меќу неа и Менхетен, втората беше 520 така да тука негде се. Ама ајде оваа ја земав, ја фалеа и другарки и на форумов па ќе видиме. Освен ако сега не ја расипале |(
    Проблем беше што ме чекаа пред парфимерија, се брзаше тетка ми па немаше смисла да се задржувам набрзина ја земав Севентин. Тоа е, ај барем да ми се погоди :|

3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.615
    Допаѓања:
    161.319
    А која од севентин?!Таа новата во стаклено шишенце или оваа старата?!Пф...за уште некој денар плус,сто пати подобра пудра можеш да земеш.

4. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Абе старата, Тајм плус :x Знам дека можам да земам подобра, ама немав време воопшто и морав да ја земам. Како што кажав ме чекаа надов, колата беше запалена а јас кажав одма се враќам па немаше смисла да одолговлекувам. А морав да земам немам никаква пудра, потрошена ми е целосно а за вечер ми треба. Ќе ја потрошам оваа па за нареден пат, ќе си разгледам убаво. Не знаев дека е толку покачена, кога видов се изненадив. Тоа е што е.
    Лилит знам дека и ти имаш накај комбинирана кожа, ако не се лажам :^) Каква пудра користиш, препорачај ми нешто за следниот пат кога ќе купувам. Не е битна многу цената, само да ми се погоди.

5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.615
    Допаѓања:
    161.319
    Јас до никаде не сум со пудрите,особено периодов кога лицево ми е страаашно.Страшно во смисла пак ми се случува она,мачкам крема не упива,стои на површина.Едно време ми се подобри и се така,подобро-полошо,сега сум во лошата фаза.Нејсе,немам најдено и јас добра пудра сеуште,ама користам ревлон и менхетен,зависи кога и како и ставам камена макс фактор по потреба и во зависност од тоа колку долго сакам да ми трае и дали е преку ден или навечер.За преку ден имам и една од орифлејм демек за мат ефект,си врши работа,не ми ја гуши кожата,ама повеќе сум само на коректор преку ден и така...мојата потрага продолжува.

6. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    И јас слабо некако кажав дека си ја утнав бојата кога си ја купив дебора,мислам тогаш за тогаш беше ок,ама сега некако поотемнав.а никако да си најдам и камена или во прав пудра....добро зошто мора сите произвди за македонија да се кич :envy:

7. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    Убава ли е пудрава Од Carlo Di Roma дали е покривна? Се мислам да си ја купам па ај ве мола пишете.

Прикачени фајлови:

• 24396_250.jpg
      24396_250.jpg
      Големина на фајлот:
      6,5 KB
      Прегледи:
      237
  8. gossip-girl

gossip-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    218

Са паре пудричево ?

9. nela.oh

nela.oh Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    270
    Лилит кажи како си задоволна од ревлонот?
    и јас имам иста кожа ко твојата, не ми се впива ни крем само светам на т-зоната, а пак менхетенот некако тешка и сува ми беше за образите... па уште се двоумам меѓу ревлонот и дебора колор копи за навечер...

10. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Имам претежно сува кожа, ја користам Affinitone MINERAL на Maybeline
    , ама по неколку часа (2-3) почнува да ми светка лицево :( , ај препорачајте ми некоја за сува до комбинирана кожа да не е многу лесна ама не и премногу покривна :|

Мука ме фаќа да ги читам сите мислења, страни и страни наназад :$

11. kuklicka55

kuklicka55 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    Многу убава пудра што покрива е Ketrin Arlein.

12. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    Прв пат слушам за оваа пудра кај ја има и колку пари?

13. easyyyyy

easyyyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    175
    до 200 ден е мислам...иначе лесна пудра е ...и убава за оние со сува кожа...ја има секаде и во најобични парфимерии :)

14. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.951
    незнам дали некој има искуство со пудрите на Импала другарками ја користи доста време мн.е задоволна а лицето мн.и е убаво но став ми е да експериментирам со пудрите малку проблематична кожа имам пишува дека е за комбинирана и мрсна кожа и со фактор заштитен 15 а е 250 до 270денари :?:

Прикачени фајлови:

• pudra.png
      pudra.png
      Големина на фајлот:
      55,5 KB
      Прегледи:
      301
  15. easyyyyy

easyyyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    175
    Иначе јас се изначитав ,прочитав отприлика пола коментари и се откажав од читање :D ..на крај уште повеќе се двоумам :rofl:
    Бев скоро одлучена за црната менхетен,ама некој викаат дека е многу густа,и е неподонслива на лице :worried: ..А од друга страна пак сакам да е покривна,оти имам пеги што ужасно ме нервираат :(

Колку што забележав овие пудри ги наведовте за најпокривни и најдобри мрсна кожа:

-REVLON Color Stay
    -artdeco
    -time plus
    -deborah colour copy
    -Bourjois
    -менхетн мат
    -Лореал (PERFECT MATCH)
    -Деби мат солушн

Значи имам нормална до мрсна кожа (т.е. т-зоната ми е мрсна) ,пеги и често лицето ми е црвено :devil:
    И цената на пудрата да е максимум до 600 ден :) Само да не е од Авон,Орифлејм или пак ИМПАЛА :x
    Е сега помагајте :D

16. easyyyyy

easyyyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    175
    mime87 имам користено импала од тие стандарт што се :D ,а во вакво стаклено не...сепак мислам дека се слични...
    Како прво штетни се за лицето,имаат колаген и предизвикуваат предвремено стареење и брчки..
    Е сега,доколку тоа не ти смета :lol:,тогаш импалата ја препорачувам на тие шо сакаат тешка пудра,значи покривна...а колку што прочитав низ коментарите велат дека не е за мрсна кожа...
    Јас имам нормална до мрсна кожа и искрено не сум баш задоволна,можеби е покривна,ама е многу тешка,не е трајна,и се собира :worried: ...а по некое време лицето почнува да свети
    :worried:
    Затоа ти препорачувам да пробаш некоја од пудрите кои ги спомнав во претходниот пост,ако имаш мрсна кожа и ако сакаш да покрива :)

17. kuklicka55

kuklicka55 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
  18. Kristinna92

Kristinna92 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    169
    една од најдобрите пудри досега.. и презадоволна сум, ми ги покрива дури и пеѓите .. :wasntme:
    а и не е скапа,
    300 денари :)

На pll му/ѝ се допаѓа ова.
  19. oceangirl

oceangirl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    70
    Има ли некоја што користи Loreal true match во моментов?
    Одамна ја немам купено па сакав да прашам за квалитетот.

20. mystic92

mystic92 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Вчера купив пудра од Менхетен, мислев дека ќе биде темна за мојот тен, ама супер испадна.Задоволна сум. Ја купив 440 денара, не е скапа а ефектот е одличен. :)