Devojki sakam da kupam pudra koja e dosta pokrivna i trae, koi bi mi gi preporacale? Jas gi gledav na loreal infallible 24, true match. Iskustvo so niv?
Јас малце се подзаебав со Катрис ХД. Покрива ама неочекувано многу оксидира. Сега ревлон колорстеј ја мислам да ја земам или да си се вратам на Ингрид идеал која е помалку покривна ама не оксидира ни приближно колку Катрис.
Jas imam suva i osetliva koza i true matchot uste tolku mi ja napravi poosetliva taka da neznam ako odis vo strasnstvo probaj najdi na la roche pudra korektivna mnoguu sum zadovolna
Ги прочитав мислењата поназад, но да не има некое поново искуство со пудрава? И како ви се допаѓа во однос на финиш на лицето и трајност? Споредба со Хелти микс? Уште едно прашање да не е некаде моментално на попуст? Фала
Во Космо е на попуст. Земи си ја нема да згрешиш, само погоди ја нијансата. Не е ептен покривна но убав мек финиш дава
Добра е, не покрива многу ама јас ја купував поради трајноста и што беше лесна и течна. Инаку пишуваа членовите едно време дека се исфрлале од неа, јас немав таков проблем. Е сега на повисоко ниво од ревлон би ја ставила и перфект 123 на боржуа. Овие две каде-каде се исти, само што на Боржуа па даваше некоја покривност и убаво прилегаше на лице.
Zdravo imam normalna do kombinirana koza,znaci nekogas mi e suva nekogas se masti i liceto mi svetnuva i dolgo vreme ja koristam pudrata na Seventeen,matte plus. Dobra e,samo sakam da smenam na nesto posvezo.. sto mislite za healthy mix,ili ke mi ja masti kozata? Fala
Healthy mix повеќе одогвара на тие со нормална-сува кожа. Ако можеш да ја најдеш Healthy mix serum , (мене ми беше одлична) во Анабела парфимеријата треба да ја има. Ревлонот поточно е Revlon colorstay и имс две верзии за нормална до сува и нормална до мрсна кожа.
Ревлон Колорстеј. Има два вида од истата пудра - една за сува до нормална кожа и друга за комбинирана до мрсна.