За сува кожа не е баш, повеќе за комбинирана и мрсна кожа. Ако баш сакаш пудра од Макс Фактор, за сува кожа посоодветни се Healthy skin harmony и Miracle match до некаде. Пак пробај си ги, ама мислам дека се далеку подобри за сува кожа од Facefinity.
Благодарам. Не барам само од Макс Фактор. Згора па и нијанса не можам да си најдам соодветна Или ми се темни или ми се светли. За оваа прочитав дека е добра за сува кожа. Точно или не
Јас сега ја користам оваа. Убава е, лесна, дава здрав сјај на лицето и има солодна трајност. Маана и е тоа што некако ''мрда" од лицето, се појавуваат голи места на кожата и тоа е тоа што не ми се допаѓа.
Мислам дека е добра и за сува кожа, многу е хидратантна. Мене ме нервираше тоа што многу е течна, ама не покрива лошо, фино легнува на лице ако си ја најдеш вистинската нијанса. Јас имам комбинирана кожа и не сум во тимот кој беше воодушевен од чудотворната L'Oreal True Match. До душа, ниту една течна пудра од L'Oreal не ми се допаднала досега и имам впечаток дека се наменети токму за посува до нормална кожа. Е оваа Infalible или како и да беше, таа е по така мат и може да пројде кај другиве типови на кожа.
Женски од оваа новата пудра на Bourjois 24 Flawless, која нијанса е нај приближна до 53 од Healthy Mix-от? Сакам да ја порачам од Еликсир, се мислам помеѓу 410 и 420 тие ми изгледаат како најсветли
Јас ја имав пробано и користено 1 месец и искрено не ми се допадна. Не ми беше прекривна воопшто. За разлика од неа многу сум задоволна од макс фактор 3in1. Мене ми е одлична а имам нормално кон суво лице. Доста е покривна и прилично течна и нијансите се одлични.
Не е за сува кожа. Пред една година почнав да ја користам, тогаш ми беше комбинирана кожата, преееуба ми беше, многу покривна, убаво си легнуваше на лицето, стакло(иако немам чисто лице). Ама од летото навака, посува ми е кожата и не изгледа убаво
Веќе една година постојано ја користам Healthy Mix. Доста прашања сум добила што имам на лицето, многу е природна а сепак покривна. Некогаш ја матирам со Аура пудрата во прав исто одлична за мојата кожа. City radiance каква е споредено со Healthy Mix? Би сакала и нејзе да ја пробам.
Healthy Mix има понеутрални нијанси? Или препорака за некоја друга среднопокривна пудра за нормална/комбинирана кожа со неутрален тон?
Веќе некој период ја користам цц кремата на Буржоа по ваша препорака и сум презадоволна. Со оглед на тоа што имам комбинирана/масна кожа супер ми одговара и не светнувам. Ја препорачувам и јас