битно ми е да ми се погоди, цената не е толку мн. битна затоа што не можам да си погодам баш убаво пудро...
@SunnyGirl2 за мрсно лице мој предлог Bourjois 123 perfect , Estee Lauder Double wear и бидејќи и ти живееш во странство , ако таму кај што си имате Sephora пробај ја на Fenty Beauty Pro filtr soft matte. Овие пудри воопшто не се тешки на лице што ти ги предложив , а одлични за тие со масна кожа плус избор на нијанси (поготово од последниве две пудри што ти ги предложив). Ако сакаш да користиш прајмер пред пудрата - моја препорака NYX Pore filler или Smashbox Pore minimizing - овие два прајмера се за проширени пори. И камена пудра - MAC blotting powder екстра лесна пудра што матира прекрасно или на Fenty Beauty Invisimatte blotting powder исто и оваа е екстра лесна пудра.
Devojki prodavam Artdeco Liquid Camouflage tecna pudra, denes ja kupiv vo cosmo na popust no e mnogu temna za mene, otvorena e samo ednas ja probav na raka so pomos na cetka, zainteresirani neka mi pisat.
Јас ја купив и е наменета за масна кожа , некако ме асоцира на Manhattan matt , пишува дека е покривна но мене искрено не ми покрива добро ( да напоменам имам неколку акни и флеки од акни ) ,има средна покривност , за трајноста е добра и го матира лицето ( ја ставам на вечерни излегувања и издржува ) , не е тешка на лицето . Јас ја нанесувам со четка , со сунѓерче никако неможев многу е сува . Со оглед на цената не е лоша , ако имаш комбинирана до масна кожа и не многу проблематична мислам дека би ти одговарала
Здраво девојки да ми предложите пудра за сува кожа и која од нив има најј светла нијанса, сите што ги имам пробано до сега ми се темни..
Мат е. Одговара на мрсна/комбинирана кожа. Лесна е, а со висока покривност, убаво легнува и трае. Ама многу оксидира, единствена маана.
Пудрава е за мрсна,комбинирана или нормална кожа.Но јас имам сува кожа и со подлога од крема за сува кожа одлично ми стои.Пудрата е прелесна кога ќе се нанесе,има нежен мирис,покривноста е многу добра,трае повеќе часови.По истекување на првото шишенце планирам да си земам друго така да ти ја препорачувам.И ако сакаш да ја земеш провери си да ја начекаш на новогодишен попуст негде
Скоро година ја користам Rimmel Lasting Finish, со црвеното капаче и стварно сум задоволна. Овој месец сакам да ги пробам Loreal true match и Borjuoa Healthy mix бидејќи многу ги фалите и плус да го искористам попустот од 30%... Која од нив би ми ја препорачале за сува до комбинирана кожа и која е попокривна и има природни нијанси кои не се жолти или розеви...? Оваа Римел 103 има баш таква природна нијанса.
Според мене би ти ја препорачала боржуа не знам колку години имаш,но боржуа има три витамини кои го спречуваат стареењето,а бидејќи имаш сува кожа таа содржи хијалуронска киселина што ќе овозможи одлична хидратација.И пудрата покрива,а сепак дава природен сјај и кожата делува одморено. За лореал само можам да кажам дека има можеби и поголема покривност од боржуа. И би ти препорача да ги разгледаш и пудрите од катрис имаш на странава мислења за неа. Најдобро да си отидеш и да пробаш која најмногу ќе одговара на твојот тип кожа,сите сме различни
Предложете ми пудра со висока покривност, ама да изгледа природно. Сакам да ја сменам Мејбилајн 24ч. Во последно време не ми стои убаво на лицето. Не кажав имам комбинирана и осетлива кожа(овај период и посува).