Не, 180 ја користеше @koritsaki. Јас 220 ама таа ми беше бела, ја имам средно темен тен, така што ако си бела оваа 220 ќе ти е темна. Земи некоја стара пудра со себе на која ја имаш погодено нијансата и спореди со ревлон. Така бар нема утка.
Јас ја користев одамна и бев задоволна тогаш. Добра е за сува и нормална кожа, но потоа кожата почна да ми станува се помрсна и не ми одговараше воопшто. Не е full coverage како што пишува, но солидно покрива и навистина долго се задржува на кожата. Исто маана ми беа нијансите, има голема разлика помеѓу Ivory или light Ivory(не се сеќавам) и следната beige.
Јас пробав една нијанса, 103 мислам дека беше и ептен ми одговараше. Најмногу ми е важно да покрива бидејќи во последно време лицето ми е цело покриено со акни, па дали ќе ги замаскира барем малку..
За покривање акни би ти ја препорачала Катрис хд, само таа ми ги замаскираше летово кога лицето ми беше лом. Другарките на одмор се чудеа кога ќе ја избришев шминката, мислеле дека имам чисто чице
И во Еликсир ја има. Ја кога ја користев беше 300 и нешто. Покрива али да те предупредам дека е маалце тешкичка
Па има пудри што се впиваат и се како крема, а има такви што чувствуваш дека имаш шминка. Но најчесто тие што се попокривни ги осеќаме, не може се да е погодено сепак оваа е доста полесна од пудрите на макс фактор пр.
Јас ја имам користено одамна, имам пишувано за неа. Можеш да побараш на лупата горе За комбинирана кожа во зимо е добра, во лето не.
@nevermet18 @Feminka22 Мене не ми е ич тешка. Покривна да, ама една од попријатните пудри ми е. Плус со прајмер или крема, помала количина ќе покрие многу. Мене пудрава ми е рај. Е сеа, нијансите...не можам да си погодам ама мешам.
Здраво, мислење за пудрите(би ги користела во комбинација со соодветниот коректор) на Bourjois, Rimmel и Maxfactor? Имам сува до нормална кожа со акни и би сакала пудрата да е барем medium coverage со dewy finish.
Јас скоро ја купив на Bourjois новата пудра Always Fabulous и можам да ти кажам дека ми е омилена. Имам сува кожа и таман ми е погодена. Претходно ја користев Healthy Mix и таа е одлична, но новава има поголема покривност. И што е најважно не ме исфрла и дава природен изглед на кожата.
Девојки дали на Bourjois Healthy Mix Серумот е повлечен од продажба? Не сум го видела со месеци по парфимерии.. Како верен фан на оваа линија ја земав BB кремата, и искрено сум разочарана, многу е по густа од пудрата и серумот, и ептен малку да ставам изгледа cakey на моето лице Не знам зошто, единствено серумот ми беше најпогоден