Не ми е баш мрсна кожата... Ја глеав на попуст, па викам да прашам каква е ама ништо, не била за мене.
ако имаш посува кожа не е добра...пробај со True Match - Loreal, и таа ја има стално на попуст во Cosmo, Shatcy, DM
Ne ti treba vakva teska pudra na tebe,imas ubavo chisto lice i vikas ne ti e masno liceto taka da moja preporaka healthy mix ke bide idealna za tebe
@Dream-Girl тогаш можеш на Bourјois cc кремата да ја пробаш , многу е добра и таа штом не ти е масна кожата. Инаку да на попуст е во дм, 599 денари мислам ја видов
Зависи сигурно за кого како,мене на пример сите пудри за мрсно лице со мат ефект ми се тешки и ептен користам таква за некоја специјална прилика. А хелти миксот ми е број еден за секој ден
Пудрава ја користев долг период и ми одговараше совршено.Сега мора да барам замена затоа што веќе ја нема во продажба.Има ли некоја феминка што ја користела оваа пудра и сега нашла некоја друга барем слична на оваа?
Јас ја користам оваа пудра.Имам комбинирана кожа и е одлично покривна.Околу 280ден е.Пристапна цена за секого.
После бременоста ми се исуши кожата посебно во т-зоната, дури и ми се лупи кога ќе ставам некоја пудра. користев хелти микс ама повеќе не ми одговара. Сега користам хидратантна крема па одозгора бб крема на гарниер ама пак ми е сува кожата помеѓу веѓите и околу ноздрите. Совет за пудра? Не мора да биде ептен покривна, средна покривност би ми вршела работа.
Обавезно хидратациска дневна и ноќна крема и пудра никако мат подобро бб крем доколку имаш чисто лице
Нормална кожа со мрсна т зона и имам светол тен.Би сакала да најдам пудра што има добра покривност и светли нијанси. Ревлон имам пробано ми се правеше како лушпи , истото ми се има случено и со Боржуа.
Прави си пилинг на лицето, потоа хидратантна крема и нема да ти се лупи кожата. И гледај да не зимаш мат пудра.