Revlon colorstay, за сува кожа. Има два типа, за комбинирана/мрсна и за сува кожа. Многу често е на попуст во Зегин, така што би ти препорачала да ја побараш таму.
Тогаш не е до пудрата туку до хидратацијата на лицето. Смени крема, пример. Ако со две пудри го имаш истиот проблем. Можеш да ја пробаш таа на римел со плаво капаче.
Дефинитивно до пудрата е. Имам користено измеѓу овие две пудри dream wonder nude na maybeeline со истата крема и не ми се случуваше тоа.Преубава формула има.Како крема е а е доста покривна, штета што не се произведува веќе.Па и нијансата ми беше погодена.Ниту изгледав ко дух ниту ми беше претемна.Затоа и прашав дали некој баш од оваа пудра има преминато на друга и му се допаѓа.Сега се мислев на mac да земам ама не знам дали мат да земам или друга.Колку што разбрав другата има покремаста структура , но каква е покривноста ?
Ако мислиш на studio fix кремаста е, покривна и многу добра пудра. А за другата ќе ја тагнам @koritsaki мислам ја користеше pro longwear
Studio fix мислам не е добра идеа за сува кожа. Јас имам мрсно лице па ми прави брчки кај што ги немам (на сред образ) и кај други што сум им ставила од неа исто. И не е ни толку покривна, чисто за споредба maybelline superstay што е дрогериска и третина или четвртина од цената е попокривна од неа. Ептен се разочарав... знам дека тука има членки на кои им се допаѓа, но јас лично не ја препорачувам.
Јас имам прилично сува кожа, пегаста сум, но немам некои црвенила или бубулици за покривање. Studio Fix до сега е најдобрата пудра што ја имам пробано, а од high end ги имам и на Фенти двете - матот за мене беше ужасна и ја поклонив, хидратантната е покривна но не ми е по ќеиф, UD Stay Naked која исто со похидратантна крема ми се допаѓа или измешана со Фенти. Од дрогериски најслична до Студио Фикс ми е Лореал Fresh Wear но е доста посува.
Незнам...мене studio fix тешка текстура ми прави а лицето ми е доста чисто и мазно, само тенот не ми е уедначен и затоа сакам високо покривни. Мене омилена high end ми е на urban decay all nighter ултра ултра покривна мат ама поприроден мат ..убав финиш има. Ама ептен е пигментирана не е баш за секојдневна иако не ја осеќам тешка на лице. Оваа studio fix дури и ја осеќам тешка, абе ич не ја сакам љута сум и на таа пудра . Индивидуална работа валда, немаат сите иста кожа нити префереирање.
Таа мн. сакам да ја пробам, баш како замена за фикс флуид оти транзиционирам кон круелти фри. Баш таква - вечерна пудра, појака ми треба. Ама ми е страв да не суши мн. Јас со фикс флуид воопшто не користам камена.
Знам дека не е добра, затоа рекоов другата членка да каже за другата пудра. Јас имам комбинирана кожа и мене многу ми одговара.
Не суши многу, се води како за сите типови ама мат е сепак. Јас обавезно ставам пудра во прав ама имам мрсно лице па затоа морам. Ако можеш најубаво прво тестер да си пробаш. Мене омилена ми е ама еве може да сме различни...незнам. За скапиве шминки јас два пати мерам еднаш сечам, боли кога ќе утнеш Инаку ако сакаш нешто исто мн добро на too faced born this way коректорите можеш да ги пробаш, чисто да немораш цело лице да го покриваш. Предобри се, мн се покривни а имаат некој свеж финиш...милина. И големо пакување е ќе ти трае мн долго пошто мн малку треба.
Незнам каде да го поставам прашањето. Дали некој е задоволен од овие козметички производи или фејк е?
Ја има негде на попуст bourjois healthy mix? Иначе моментално ја користам bourjois 123 perfect нијанса 51-light vanilla. Која нијанса од healthy mix би ми одговарала? Исто 51?
Последно ја купив најновата од Боржуа, дава убав изглед на лицето, со две, три точки покрива цело лице само штета што нема пумпица и многу нехигиенски ми е вака, поради пумпицата никогаш не би ја зела пак, ама овој пат се снајдов ја заменив со пумпицата од Хелти Микс пудрата. Инаку имам нормална до комбинирана кожа, ми издржува и по осум часа без да светнам на лицето. Сепак за мене најдобра ми е ЦЦ кремот од оваа линија, само што овој пат никако не можев нијансата да си ја најдам што ја користам.
Фејк се. Никогаш не купувајте шминка од вакви страници. MAC се продаваат само во продавница MAC , Urban decay , Naked и сл. има само во Сефора.
Добро утро девојки. Ми треба совет од вас. Јас искрено ич не се шминкам, пудра ми имаат двапати ставено, еднаш кога бев невеста и еднаш кума кога бев. Ич не се разбирам, но мора да почнам да користам пудра оти прво работата ми налага заштита на лице, советувана сум од три едикаторки, плус јас сакам самата. Имам инаку преосетливо лице, комбинирана кожа, т зоната ми е мрсна, делот према устата и брадата ми е сув, а образи нормална. Чудна комбинација сум. Сакам пудра некоја која користела што не се познава грубо на порите како портокал, одвратно ми е тоа, ми рекоа да е похидратантна и да има убава покривност. Цена небитна. Ве молам советувајте, ова ми е скроз непозната територија.
За комбинирана кожа и за висока покривност би ти ги препорачала Catrice hd liquid coverage или l'oreal infallible fresh wear. Природен мат финиш имаат не се мн суви би требало да ти се ок на образите и на т-зона. Генерално покривните пудри се мат, а хидратантните што се за сува кожа се полесни и не се толку покривни. Можеш да си земеш некоја камена или пудра во прав за да го сетираш делот кај носот и порите за да не ти се познаваат или едноставно стави потенок слој пудра. За брадата ако ти е толку сува не сум сигурна.... секако пред пудра обавезно чисто лице и хидратантен крем. Исто што викаш дека кожата ти е преосетлива и тоа ме плаши да ти дадам препорака бидејќи е толку индивидуална работа ќе мораш да пробаш една друга да си ја најдеш правата. Или да ги читаш состојките за да дефинираш што точно те иритира. Ти препорачувам прво со дрогериски да опипаш терен па после ако сакаш земи и нешто поскапо.
Јас не би ја препорачала на лореал, има густа текстура и не е за секој ден. Подобро би било перфект 123 која е полумат, потоа mur која е исто полумат, голден роуз еј ди или пак mac studio fix fluid која е мат. А доколку нема што да покрие и Cc cream од Боржуа е добар.
Па незнам колку е густа..во прашање е перцепција за што е густо. За мене густа е оваа на mangattan доле. Loreal infallible за мене е баш секојдневна. Другиве што ги спомна не сум ги пробала пошто ако не е покривна пудрата ич не им давам ни шанса на тие пудри за мене тоа е вода, подобро да ставам потенок слој пудра што е покривна одколку тие лајтерски пудри. Лицето мое ќе ми ги изеде тие пудри у моментот ништо нема да остане...подобро ич ништо да не ставам. За studio fix си го кажав мислењето да не се повторувам. Таа на боржуа 123 ми ја фалеле другарки ама јас лично не сум ја пробала па незнам, за мене не е доволно покривна колку што сум пробала од тестер.