@angelche16 исто мислење имам и јас како @Moon2255 , многу лесно се брише и размачкува од кожата, и доколку имаш помасна кожа ќе ти избива маснотија за брзо време. Мислам дека за сува кожа е попогодна.
Дали некој може да ми каже каде можам да ја најдам баш оваа нијанса на пудрава, Seventeen light camel 70 Во космо ја купив пред 3 месеци сега ја немаат
Никако таа на wet n wild. Ужасна е. Имам чисто лице и ја само по некоја црнка така пудрава мислам бетер ми ги направи и порите и се... Уште не можам да најдам пудра што ќе ми одговара па ја користам, но ич не ми е по ќејф. Се познава дека ја имаш на тебе, не ми е убава ич, ко паштета е на лицето. Сува кожа имам јас, но не знам ете пробај ја ако сакаш. Ја више не би ја земала...
Jas imam mrsna koza i prekrasna mi e Ne e teska,pokriva ogromni akni luzni,i mi dava svezina na liceto ❤️
View attachment 562185 View attachment 562185 Можеш да ја пробаш оваа пудра,не е скапа околу 5е е, секојдневна е , покривна и нема да ти го суши лицето
Јас имам масна кожа со видливи пори, имам и доста лузни и за мене најдобра комбинација ми е следнава: Прво ги покривам лузните и подочниците со Catrice Liquid Camouflage коректорот и потоа ги мешам L'Oreal Infaillible 24h Fresh Wear (НАЈДОБРА ПУДРА КОЈА ЈА ИМАМ КОРИСТЕНО) и ја користев самостојно но ми падна бојата од летоска и ја мешам сега со Wet 'n Wild Photophocus и како комбинација најмногу ми се допаѓа.
Луѓе јас да си се апдејтнам. Прво не бев фан на Urban Decay Stay Naked. Сега си повлекувам збор 100% Прво кога ќе ја ставам ми делува ептен суво. Но само после 10 минути, кога ќе "легне" и ќе се спои со кремата/прајмерот, буквално е како втора кожа. Трае ептен долго, а колку подолго ја носам, толку ми е поубава Линии минимизира, и заедно со студио фикс се единствени две пудри што изгледаат убаво на мојов нос, без да ставам eyeshadow primer на него. Според мене е средна покривност и ми е одлична за секој ден и за навечер, но доколку сакам "свадбарска" шминка, т.е. многу посилна шминка, мислам дека Студио Фикс е пофул покривна.
Хмм Бубаче ако можеш пробај си тестер. Само 4 нијанси се и малку е tricky. Јас користев 52 од 123 perfect и 32 (light beige) од CC кремата во зима и 34 (bronze) во лето откако ќе потемнев. Ја имам земено и 33 (rose beige), ама ми удураше на розево. Мислам декс 32 ќе ти е светла, 33 може да ти оговара, ако не ти смета розе подтон, а 34 може темна да ти биде. Пак ќе речам, најдобро пробај си тестер.
Првата лево горе. Јас сум NN31 која е идентична со на Fenty хидра. пудрата бр. 170. Ти матот на Фенти го имаш? Јас сакав да ја купам ама среќа во Сефора тестери ми дадоа, лицево како ми го стегна
Оваа е за мрсна кожа така? Да , матот го имам и да ти кажам кога ми е многу мрсна кожата, ок е , а кога не ми е толку мрсна - некако имам чувство дека многу се познава на лицето. Јас 140ката ја имам. Со камената пудра на Фенти мноху е подобар резултатот.
Јас имам мрсна кожа, со по некоја бубуљица и акна, и ништо не ми покрива. Многу водликава текстура ми има во споредба со некоја друга пудра.
Да да , ти имаш сува кожа , се заборавам од овој бренд немам ништо пробано , ете може следно да биде пудра