Да F5 ја користам затоа што F6 ми беше темна кога ја споредував со пудра на Боржуа. Од Мек користам Nc30 winter, NW30 summer. Види ако го најдеш во Мкд супер.
девојки здраво барам предлог за пудра која е мат бидејќи имам масна кожа..е сега не сакам да е тешка и густа да ми го пресушува лицето и да изгледа лошо ( u know what i mean ) , но не сакам и да светнувам брзо.. сакам некој поприроден изглед, но сепак да ми се скриени недостатоците имам пробано вет н вајлд фотофокус, аура тотал про, кетрис хд.. се мислам измеѓу овие 2 на лореал/боржуа, но добродојдени се и други предлози кои ги имате користено до таа цена
Таа од Боржуа е малку сувкаста, ако си најдеш нијанса ќе ти биде добра, ама сувкаста е. А од Лореал е малку леплива и мене не ми беше убава тогаш кога ја користев. Мој предлог е да ја видиш Bourjois 123 Perfect, таа е супер за твојот тип на кожа и нијансите се поприродни. Или Maybelline fit me, matte + poreless. Не знам колку ќе ти трае вторава ако имаш многу масна кожа, кај мене издржува по цел ден без да светнам, имам комбинирана кожа (само Т-зоната ми е малку масна). Или Ревлон Колорстеј за масна кожа, таа секогаш ми е број еден избор.
Здраво на сите Јас се мислам помеѓу овие 2 пудри,имам комбинирана кожа и светол тен. Која би ми га препорачиле и искуства?
И двете се мат ама само тоа им е сличноста инаку се мн различни. Катрис е доста по покривна ама нема избор на нијанси, ако успееш нијанса да си најдеш земи ја, мене мн ми се допаѓа..само брзо се сетира и кога ја нанесуваш треба да си побрз. Преубав финиш има. Фит ми е по лајт не е толку покривна ама има поубав избор нијанси, поприродно изгледа и не се сетира толку брзо. Кога ја нанесуваш дури хидратантно делува ама кога ќе се исуши е мат. Јас дека имам мрсно лице оваа пудра морам да ја сетирам со камена или пудра во прав пошто ако не го направам тоа ќе ја снема за 1 час. Ама во комбинација со добар коректор и кога ќе ја сетирам изгледа супер. Прашањето за тебе меѓу овие две е колкава покривност сакаш и која нијанса ќе ти се допадне.
Јас ја користам катрис и прилично сум задоволна, за светол тен се одлични имаат нежни нијанси и ќе можеш да најдеш некоја што ќе ти одговара.
Незнам дали имаат нови, ама јас колку што знам имаат 4 нијанси кај нас барем. 010 е бела ептен значи за ептен светол тен, 020 е светла розеникава, 030 е нешто медиум ама како olive е зелена некако и 040 е мааалце потемна ама оваа јас ја користам и мене ми е баш таман не ми е мн темна иако така делува на прв поглед. Јас имам некој медиум тон мааалце накај потемен ама не сум мн темна. За фит ми користам 120 и 130 ако нешто значи за споредба.
Искрено, јас 010 ја користам како осветлувач за потемни пудри. 040 има стварно убава нијанса, а ако е потемна ја осветлувам со 010. Ама не секој е волен да купува толку пудри реално, јас ги имам повеќе па си ги мешам си правам комбинации.
@~Allure~ Јас за 02 го мислам спротивното бидејќи на неа пишува rose belge значи точно пишува розева бела нијанса, јас имам среден тен ни светла ни темна, и ја користам 02 и лицето со неа ми е баш природна и нежна кафена нијанса, за во зима ми е предобра.Затоа и ја препорачав катрисот ако е ептен бела 01, ако е средна нијанса 02, мислам дека може да си проба и да си види, сепак ние споделивме наше мислење ама на секого пудрата делува различно.
Да предложите пудра за сува премногу сува кожа, значи сакам да биде лајт и хидратантна ако постои такво нешто?
Pudra za lice za sekoj den? Ili nekoja bbkrema, cc Inace imam kombinirana koza, nejkam ni mat pudra, nitu premnogu mrsna. Najbitno mi e da e hidrantna