Zdravo..dali nekoj imate iskustvo so pudrava? Imam normalna do kombinirana koza,mi treba pudra za sekojdnevna upotreba. Blagodaram
Здраво феминки. Да ми препорачате пудра која е покривна бидејќи имам пеги на лицето и да е за многу сува кожа. И да е со попристапна цена
Искрено не сум нашла таква до сега, обично тие шти се за сува кожа се со некоја средна покривност. Би ти ја препорачала Катрис ХД и под неа хидратантна крема.
Па и јас сум во вечна потрага Убава ми беше velvet од seventin ама не е баш покривна. Јас го сакам баш оној мат ефект. А и лишаи ми се прават на кожава од што ми е сува, ситни црвени кои на допир како да боцкаат.
Лесна е пудрата, има некој убав свеж сјај во себе, за секој ден е супер. За вакво време мислам дека е одлична, а за потопло не би била океј зошто е погуста. Пишав погоре што користам. И јас имам пеги и тоа на челото и ги покрива онака средно. За мат изглед убава е на лореал инфелибл 24h мат пудрата во тубичка.
Искрено оваа е една од полошите пудри кои сум ги користела. Се нанесува нерамномерно и изгледа како паштета, многу лошо.
Здраво, каде може да се купи пудра од Kryolan Supracolor и ако ја користи некоја да ми каже како е задоволна?
Во лагуна ком можеш да купиш супраколор , ама пудрата е прејака можеби за некоја свеченост е само , или на сцена. NYX cant stop wont stop, преубава пудра Staymatte not flat- истотака убава но само за многу мрсна кожа
Јас ја имав последнава пудра на Санте , не бев воопшто задоволна , прво нијансите беа чудни , првата ми беше некако сивкаста беж , втората темна портокалова дури , и ништо не покриваше
Ме имаат шминкано во повеќе наврати со неа баш за такви настани, но сакам да ја имам и дома. Им пишав на ФБ на Kryolan, но не ми кажаа ниту цена ниту дали вршат достава. Каде се наоѓа Лагуна?
Мене ми е една од најдобрите, а е максимум 200 ден. Секогаш имам дома од оваа и уште една друга. Прелесно се нанесува, доста е покривна а лесна, дава некој здрав изглед нити мат нити сјаен. Мене ми е исто комбинирана кожата и ми одговара, зависи каква кожа имате и нијанса да си погодите.