Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Marchesa

Marchesa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    965
    Лесна, многу лесна, многу квалитетна и не најскапа (810 ден. ја земав во Шатци) Bourjois Healthy mix. И нема да најдеш друга пудра што мириса толку свежо, летно, тоа се должи на овошните киселини што ги содржи.

Прикачени фајлови:

2. marina22mk

marina22mk Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    51
    Порано користев Time+ od seventeen, ама многу брзо ми се бришеше. Кога ке си одев дома цело лице ми беше со флеки.

Сега ја користам од Max factor - lasting performance и сум задоволна.
    Некој ми ја фалеше и оваа дека била добра
    па можеби и неа ке ја пробам нареден пат.

3. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Фала Ливинг и Марчеса :)

Ливинг, па не ми е лицето совршенство, али ретко користам пудра оти...оти немам пудра! :D а факт е кога ке се стави макар и лесна, ооодма е подруго... 8)
    Ги спомнав скапиве брендови, дека нели поквалитетни се као демек, па ако купувам да си купам една асална, што ке ми биде совршена, и онака не шлапам многу секој ден..така да таман ке ми биде..знаеш кој бренд таков има квалитетни лесни пудри за млада кожа? само да не се есте лаудер и клиник, имам некоја одбивност од нив, незнам зошто :^)

Марчеса, ова хелти миксов ептен прелесен да не е? покрива ли бар малку... и некако скапичок бе, или ме фатија моменти на скржавштина :lol:
    е сега одлучливата јас, неможам да се одлучам, гош или буржуа :)

4. Marchesa

Marchesa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    965
    Па, пудра е секако дека покрива.. :D Сега ептен ако имаш исфрлано лице, нема да ти покрие се, ама ако ти е чисто, ке ти го изедначи тенот, а нема да осекаш дека имаш пудра на себе... :)
    Размисли си, иди најубаво во парфимерија, Космо, Шатци некаде каде што продавачките се разбираат види ги двете, спореди ги и одлучи која повеќе ти одговара ;)

5. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Марина, second skin foundation на max factor е стварно одлична пудра, покрива како луда и лицето изгледа буквално како професионалец да го шминкал. Јас имав тестери и ги искористив за матура :$ пудрата ми стоеше цело време, со малку камена врз неа. Само мене лично ми е претешка пудра...

6. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    А колку е оваа од макс фактор што е во шишенце?

7. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Пред една година беше околу 800 ден, може и малце повеќе

8. Innna

Innna Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2

Луѓе дали некој ја има пробано оваа пудра? Ја видов пред некое време во космо, ми се виде привлечна ама страв ми е да ја пробам дека имам проблематична кожа...па ако некој ја има користено нека сподели мислење...

9. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Јас ја купив оваа пред некој месец, а зошто поима немам. Ја фрлив пред недела дена затоа што ставив само еднаш и искрено беше го*но!
    Дали се исти по квалитет како твојава не знам, ама моја препорака е друга пудра да купиш.

10. Innna

Innna Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    ок...не ја земам тогаш... фала :)

11. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    И јас ја имам оваа на Мис Спорти, мене баш ми е фина,ептен лесна пудра. :^)

12. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.629
    Допаѓања:
    2.473
    што е разликата помеѓу овие две пудри? :?: :?:
    [​IMG] и [​IMG]

13. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    ^велешанке, и јас се мислев меѓу тие две. Првата ја користев може 2-3 години, а оваа под неа си ја купив пред еден месец. Мене лично многу ми е подолготрајна и попокривна втората од таа првата, Тајм плус. Не знам дали ми е погодена на кожата или што, ама морам да ја пофалам. Супер си е за таа цена. ;)

Во космо кога ги прашав што е разликата, ми рекоа дека втората била погуста. :)

На velesanka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.123
    Допаѓања:
    81.625
    ^ И малце потешка е мислам оваа втората. Сепак ако би ме прашале мене, јас лично сум за втората, пошто оваа првата ама баш ич не ми е трајна, а лицето е прекрасно после нанесувањето. :^)
    Инаку сакав да ве прашам, а знам дека ве удавив со прашањата околу пудрава, ама љубопитство, шта чеш :D
    Има ли некоја поголема разлика меѓу овие две пудри, или ич да не се мислам да си ја купам пак нјуд перфекшн !? Ме интересира чисто информативно, при крај ми е мојата, па сакав да слушнам дали се многу различни или да си терам пак по старо. :angel:

[​IMG][​IMG]

15. lily-prune

lily-prune Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    155
    мишела јас ја имам таа со зелено капаче многу време ја користам многу ми е погодена инаку имам комбинирана кожа значи оваа е повеке за мрсна кожа а иначе другата ја немам пробано ама продавачката во парфимеријата рече дека таа е за нормална кожа по оваа би требало да се разликуваат оваа мојата е потешка ама затоа пак цела вечер ми стои на лицето не мрднува подобро испробај ја да видиш дали ти одговара.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Anely

Anely Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    225
    Каде можам да ја најдам пудрава?

17. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Користев Impala од причина дека не ми се даваа многу пари за пудра, која и онака не ми е премногу потребна - ја користам само за вечерно излегување. Сепак понекогаш морам да ставам пудра затоа што одвреме на време ми се појавува црвенило на лицето и многу бргу се вцрвенувам во лицето и при најмал напор или замор.
    Во лето не можам да ја користам Impala затоа што е многу тешка, течна е, и тешко ми паѓа на лицето во таа жештина да имам плус нешто.
    Сега сакам да најдам некоја камена пудра, која нема да биде многу скапа, но да е квалитетна и најважно од се’: да е лесна, да не е тешка за носење во жештиниве.
    Некој совет? :)

18. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.272
    Допаѓања:
    6.769
    Јас ја користам оваа пудра но досега ја имам купено 2 пати и мислам дека лицето ми се засити од оваа пудра и треба да ја сменам . Сакав да земам од max factor -second skin foundation :) Многу ли е тешка ?

19. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.858
    Допаѓања:
    24.142
    Има разлика, и двете се покривни, ама сепак предност има првата.
    Наменета е за сите типови кожа, густа е ептен.
    Втората е за мрсна до комбинирана кожа, поретка е и полесна, ама сепак убаво покрива исто.
    Значи, ќе се повторам..првата "nude perfection" е подобра според мене.

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.123
    Допаѓања:
    81.625
    Во сите парфимерии ја има, цената варира 650-670 :)