Па уште ја имам оваа, не сум ја дотрошила и таман сакав на Хелти Микс да дадам шанса, фати ова со Коронава и ми се одложи купувањето. Хелти Микс доста ми ја препорачаа, а пред тоа од Авон ја користев оваа: Се двоумам пак да ја земам (а веќе немам од кај да порачувам од Авон и затоа сакав да сменам), но ниедна ко оваа не ми одговарала, сите ме прашуваа шо пудра имам, лицето стакло ми го правеше. А други па викаа ич не им била убава, сепак ќе да е до кожата, на секој нешо различно му одговара. Пробај ја и ти Хелти Микс, чим се доста задоволни од неа, би требало да е добра.
@f.girl @Dream-Girl Пробајте ја хелти микс. Јас ја користам, имам сува кожа и убаво дава свежина. На попуст е во Еликсир -750 ден.
Max factor ili loreal kupete si ili cd i kraj najdobri se a dr sve se dzabe frlanje pari I mene me interesira
Ако не треба голема покривност, ВВ или ЦЦ пудрите се ОК за на лето мислам. Над нив само бронзер или руменило и топ изглед. На крај може фиксатор за шминка,а и не мора, кој сака.
Дали е Ревлон колорстеј на попуст во Зегин? И ми треба малку помош со нијансите. Ја имав 150 buff но ми е пресветла, која оди после неа со жолт подтон? 180 можеби?
Не е на попуст, некој имаше ставено слика на форумов дека е купена намалена па им пишав, но по редовна цена си е 790. Инаку да 180 е потемна и со жолт поттон, јас ја користам, а сум со доста светол тен.
Јас имам сигурно 6,7 разни ББ и ЦЦ креми, и сите во глобала ми се ок. Една ми е само со спф, 20 мислам беше. Се двоумам која пудра со спф да ја земам!? Читам, но немам идеја која.
Спф во пудра не штити скоро воопшто. Не е замена за крема со спф. За да имаш корист ти треба мноогу пудра. Посебно бидејќи пудрите се најчесто со спф 15, 20, што е многу малку. Така што мој совет купи си пудра која ти одговара плус крема со висок спф
Препорачајте ми некоја солидна покривна пудра, што не оксидира за комбинирана кожа со минимално изразени суви делови на образите.
Ne veruvam deka gi imaat ostaveno testerite,bev vo dm pred nekoj den pobarav tester od eden korektor mi rekoa devojce povleceni se radi situacijava pa odposle mi tekna ama srekja od oko si go pogodiv
Јас ја имам користено, имам комбинирана кожа со суви делови (посебно околу носот). Има солидна покривност и не оксидира, лесна е на лице ама малце ми ги изразуваше сувите делови и изгледаа како лушпи. Само поради тоа не би ја купила повторно
Како сте задоволни од пудрата на Фенти Бјути,сакам да нарачам преку официјалниот сајт. Поштарината е 9,95долари преку Dhl. Меѓутоа ме занима дали е за комбинирана кожа,дали е трајна?
Јас не бев задоволна од пудрата, имам комбинирана кожа, ми ги истакнуваше порите и сувите делови кај образите и по некое време носење ми се собираше во наборите околу носот и на челото... Многу лошо ми изгледаше лицето со пудрава