Сум ја пробала сува ми е. Ептен ми го матира лицето, а сакам нешто со природен сјај да биде. Свашта сум пробала од пудриве затоа побарав совет некој да не знае.
Најдобро да си купиш glowy setting spray. Така нема да мораш да менуваш пудра, а ќе добиеш баш таков ефект. Од пудрите што сум ги пробала најблиску до тоа ми била Manhattan endless perfection, во Космо ја има.
Јас ја купив од Зегин на попуст, помалку од 600 ден беше. Јас кога и да влезам таму им била толку, или редовно им е таа цена или многу често е на попуст.
А во кој Зегин имаат тестери за пудрата? Прв пат ќе купувам па би сакала да пробам да не ја утнам нијансата
Си ја земав мат пудрата од Rimmel во црна туба, но приметувам дека ја менува бојата по некое време, оксидира. Има начин да се спречи тоа?
Најчесто зависи од кремата под неа, пробај со други. Исто така се случува доколку кожата не е доволно хидрирана. Ако не помогне тоа тогаш е до самата пудра.
Ја имам пробано со 2-3 различни креми и со 3 разчилни прајмери, 2 се од flormar а едниот од trend it up. Ќе да е до пудрата значи. Фала
Зарем 700 денари чини? Јас мислев дека е околу 400 и нешто. И дали се исти само со сменета амбалажа или различни се?
Само што влегов на форумов за да искоментирам тоа, али ќе си пишам пак во тeмата за ДМ. Пудрава беше помалку од 500 ден пред две недели, 470тина ако добро се сеќавам. Никогаш не била 700. Оваа е изгледа новата dewy верзија, но гледам на сите сајтови таа е иста цена како и претходната, 6.5$.
Искрено премногу е како за Wet n wild, јас Хелти микс толку пари ја купив. Ама ќе поминам и во Анабела гледав дека ја држат шминкава. Планирам да ја купам таа што е мат ако успеам да најдам нијанса ,ќе споредам со Хм затоа што ми имаат кажано тапа е со нијанси..
Јас порано κористев пудра за лице, κога бев средна шκола и фаκултет а, сега веќе не. Не κористам пудра за лице. Неκогаш наместо пудра употребувам κрема за лице од оние најобичните и тоа нивеа...ама и тоа многу ретκо...
Пудрава со цената си беше таман спрема квалитетот. Средна пудра, океј цена, нијансите солидни. 700 денари за оваа пудра не да се многу, за истите пари (и помалку дури ако е на акција пудрата) ќе земам Ревлон и завршена работа.
Ревлон колорстеј, Боржуа перфект 123, Мakeup revolution Define & Conceal, Golden Roses HD, Mac studio fix fluid.
Јас ја купив оваа пред околу 1 година така што не знам дали сѐ уште ја има. Најдобро е да прашаш во продавниците на Голден Роуз. А инаку има средна покривност и не е скапа.