Многу почнаа да ја рекламираат пудрата по инстаграм, сигурно поголема е побарувачката,па затоа мислам дека и скокна цената.
Јас мислам бидејќи оваа е нова (dewy верзија) па сега ќе биде атрактивна и затоа покачиле. Инаку секаде се иста цена двете.
Здраво, барам предлог пудра за комбинирана кон мрсна кожа, склона кон акни? И да не е многу тешка на лицето.
Дали тонот на лицето ти е ладен или топол? Ако ти е топол, читав многу позитивни работи за Bourjois healthy mix. Мене ми се свиѓаше, но имам ладен тон и ми беше жолта. Јас лично ја користам Revlon Colorstay и сум презадоволна. Лесна е, никакви исфрлувања ми нема предизвикано, никакви иритации. И е доста покривна и трајна.
Цел живот имам комбинирана кон масна кожа и откако ги испробав сите пудри и најдов таква која ќе биде покривна и нијанса што ми одговара (дека сум многу бела и ова ми е голем проблем, сите пудри ми се темни), по бременоста кожата ми се смени и сега ми е нормална накај сува. Сега барам пудра со лесна текстура, не ми треба многу покривна, доволно за да го изедначам тенот и што е достапна во светла нијанса. Размислував да ја земам Photoderm Nude touch, ама ем не можам да ја надам ем не сум сигурна светлата нијанса дали ќе ми одговара. Хелп? Препораки?
Исто и јас имам ладен подтон. Фала на предлогот ќе ја побарам таа на Revlon, имам читано доста позитивни критики. Ја користев Maybelline Fit Me, но не знам дали од неа уште повеќе ми се појавуваа акни... сега решив да ја сменам.
Јас од Maybelline Fit me се исфлив по образите. Читав за неа мн позитивно, но мене ми предизвока штета. Побарај ја на Ревлон, ја имаш вo Зегин. Во Космо знам дека беше повлечена пред 1 месец ради редизајнот, прoвери може ја имаат добиено.
Healthy mix od Bourjois e za suva koza, so vitaminska terapija. Mene mi e perfektna 123 od Borujois, za normalna do mrsna koza...
Препорачајте ми добра течна пудра со мат ефект, до кај 400 денари, за нормална кожа и накај масна Т-зона. До сега користев камени пудри на К.Арли, Импала, Топ Фејз, ама почнаа да ми го сушат лицето, и да оксидираат. Фала однапред
Мака мачам со акни, па ми треба некоја екстра покривна пудра, но да стои убаво на лицето. Цената не ми е битна, препорачајте ми некоја.
Loreal Infallible во туба што е или Vichy Dermablend исто во црна туба. Покриваат добро а втората повеќе,само со таа можев да искочам надвор кога ме дрмна пубертетот плус ми ги сушеше акните малку е потешка да знаеш
Јас ја користам The one everlasting sync од Орифлеим и сум многу задоволна и од покривноста и трајноста. За сите типови кожа е и ја препорачувам. Многу лесна е на лице, полу мат, отпорна на вода и пот. Како што ќе ја ставиш така ќе ја извадиш.
Studio fix fluid od Mac. Mozes I da odis tamu da si probas na celo lice, da vidis kako ke ti se odnesuva pudrata po nekolku saati, pa da odlucis