1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.201
    Допаѓања:
    9.049
    trend-it-up-matte-beauty-perfection-make-up-nr-007-nr-007--10039573_B_P.jpg
    Околу 390 ден.во ДМ.
    Добро матира и покрива. Јас ја користам, имам иста кожа како твојата и ми одговара. Оваа е најсветла нијанса, мислам беа 4.

На KiT му/ѝ се допаѓа ова.
  2. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.413
    Допаѓања:
    7.704
    Фалa за препораката :inlove:

Сакам да прашам дали во последно време некој ја видел оваа пудра на Римел, ваква како на сликата, а не новата со пумпичка?? Screenshot_20200827-171341.jpg

Последна измена од модератор: 27 август 2020
  3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.236
    Допаѓања:
    81.790
    Мислам дека одамна е повлечена и замена ѝ е оваа во стаклено шишенце со пумпица.

На KiT му/ѝ се допаѓа ова.
  4. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.413
    Допаѓања:
    7.704
    Хмм..но, негде прочитав не била иста

5. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    2.033
    Дали од Ревлон пудрите имаат донесено нова нијанса. Конкретно оваа 295. Ја има на страната на фв Ревлон Македонија.

Прикачени фајлови:

6. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    upload_2020-9-1_15-0-33.png
    Искуства со пудрава? За каква кожа е?

7. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.227
    Допаѓања:
    118.762
    @koritsaki гледам навистина си многу упатена во козметика и затоа лично тебе те тагирав.
    Иако оф топик сакам да ти се заблагодарам за предлогот за маскара Eyeconista од тука ја прочитав од твој пост и стварно сум презадоволна, па затоа сакам да те прашам и за пудра.
    Имам мрсна Т зона и користам менхетен мат пудра онаа во црно кутивче, ама сакам некоја слична на неа да ми препорачаш. Значи сакам иста покривност и мат изглед ко оваа. Сакам барем да сменам малку оти осеќам ко презаситено ми е лицето од неа. Ставам секој ден за на работа. Цената да не е повисока од 1000 денари.
    Фала :hug:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.981
    Допаѓања:
    108.438

Пред се благодарам за убавиот коментар :) ја имам користено таа пудра на Менхетен, најслична ми се гледа на Loreal infallible matte , и нијансите се слични. Мислам ќе ти се допадне :)

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.236
    Допаѓања:
    81.790
    За посува до нормална кожа.
    Ако имаш комбинирана мислам дека може да се случи да ти се јави масен сјај во Т-зоната, но ништо страшно што не може да се среди со малку камена пудра.
    Не е лоша пудрава, ја имам користено порано и највеќе ми одговараше во зима. Со малку фиксирање издржуваше солидно, но сепак имав потреба од корекција во текот на денот, да натапкам со марамче или со малку камена.
    Кога е потопло ставав друга пудра, оваа ми се топеше дури и кога ставав многу тенок слој.

На x.Daisy.x му/ѝ се допаѓа ова.
  10. blady

blady Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    105
    Која e подобра и поубава стои на лице и трајна секакоо,
    Catrice HD liq. илии Borjois always fab ??

На poppie му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ана.1230

ана.1230 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2015
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    160
    Здраво женски, ако може да ми препорачате некоја пудра за многу суво лице ама некоја да дава посвеж изглед повеќе glowy да биде нема проблем за цената

12. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    14.586
    Bourjois healthy mix, омилена. Доколку многу ти е сува кожата, обавезно хидратантна крема под неа.

13. ана.1230

ана.1230 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2015
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    160
    Фала ти за предлогот ја имам таа ама џабе и ептен хидратанта крема да ставам не е тоа тоа, на челото и образите пак изгледа лошо :(

14. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.190
    Немам сува кожа ама да погледнеш од пудрите на Лореал, некако ми оставиле впечаток дека се идеални за сува кожа.

На ана.1230 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. poppie

poppie Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    6.497
    Види ја Лореал тру меч или боржуа сити радијанс (вторава е поише за сува кожа).

На ана.1230 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.085
    Здраво гледам рашувате за препораки за течна пудра. Мене лично две ми се најомилени (согласно ефектот што сакате да го добиете).

1. Др. Хаушка доколку не сакате многу покривна пудра. Има преубав изедначувачки ефект врз кожата. малку е поскапа кошта околу 1200 мкд ама вреди секој денар.

2. Течна пудра 2 во 1 алверде оваа е преубава покривна не ја масти кожата и навистина дава ефект на вистинска пудра. 2 во 1 е пудра со коректор. Цената е околу 400 мкд.

овие два производи ми се фаворит. Навистина одлични и како декларација и како ефект.

На poppie и koritsaki им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.975
    Дечки, на мака сум :)

За мене најсовршена пудра е Urban Decay Stay Naked.
    Е, од очигледни причини, не можам да ја купам.

Дајте ми предлог... имам нормална до сува кожа, сакам мат пудри, но природен мат, не ултра мат.

Дали имате предлог некој од можеби Артдеко? Немам ни една нивна пробано, ако имате некоја на ум кажете :)

Оваа на др. Хаушка исто ми фаќа око, ама каде ја има кај нас и дали има избор на нијанси?

Сакам skinlike пудри, нешто секојдневно, што ќе си трае и е ќе личам живо :)

Едит: ја гледав и оваа Superstay на Авон, ја имате пробано?

На ludamaja10 и poppie им се допаѓа ова.
  18. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.190
    @CameliaMiller ако мислиш на Powerstay од Авон мислам дека не би била лоша за нормална кожа, за сува да пробаш со добра хидратантна крема. Имаш на инста кај мене целодневно носење можеш да ѕирнеш. Ептен различна нијанса сме иначе радо би ти ја проследила :D

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.031
    Допаѓања:
    5.441
    Revlon colorstay за комбинирана/мрсна кожа. Воопшто не ги истакнува сувите делови, а има мат финиш. Баш како што бараш. Не би ја менувала за никоја.

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.085
    Јас како поборник за природна козметика и корисник на Хаушка може да ти одговорам за таа пудра. Преубава е, не е многу покривна, таман го изедначува тенот и прикрива евентуални црвенила, ама не ја ни чувствуваш не е како маска. Убава е хидратантна, убаво се впива и ја остава кожата негувана што е најважно. Ете јас ти ја препорачувам таа. Кошта малку повеќе ама вреди секој денар. Кај мене на блог има рецензија за истата. Има повеќе нијанси и мислам дека во повеќе аптеки има и тестери за да видиш што најмногу ќе ти одговара. Поздрав

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.