Течна пудра за лице

Discussion in 'Лице' started by angel, Nov 23, 2009.

1. marama

marama Форумски идол

Кетрин Арли е многу убава. Јас ја користам, но камена ставам само за викенд или пак ако се потроши мојата пудра, а ставам од на сестра ми посветла, па да го изедначам тенот.

2. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Другарка ми користи една на Seventeen, точно која не знам :?: ама не е баш типична камена, мн е мека на допир и не е толку сува како другите. Околу 400 денари е, стварно вреди. Јас планирам наредно да си купам таква, сега купив Кетрин Арли, за 100 ден е повеќе од супер, иако мене до сега сите камени ми го сушеле лицето па и оваа.

3. lovely91

lovely91 Популарен член

И јас исто така ја користам на Кетрин Арли и камената и течната,одлични се и добро покриваат..нема да згрешиш ако си земиш од таа :)

4. karina8

karina8 Популарен член

Скептична сум велите 100ден, ама ако не да ја пробам и да не ми е погодена не е скапа така да нема да жалам. А од кај ја купувате, ја има во поголемите парфимерии. Јас не сум ја забележала досега :?:

5. lovely91

lovely91 Популарен член

И јас бев скептична поради тоа,но нема врска цената верувај,многу добро покрива и убава нијанса дава..јас ја купувам тука во охрид во една помала парфимерија ,така да лесно се наоѓа сигурно :lol:

6. Anely

Anely Истакнат член

Убава е и камената пудра од Flor mar...но само камената!

7. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Си купив камена пудра на Менхетн soft compact powder, ама изгледа малку светла сум ја земала, т.е. иста е како мојот природен тен. Ме интересира дали од камената се зема малце потемна или не е битно? :^)

8. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

И јас ја зедов истата. Кога ставам од неа сестра ми ми вика, многу си бледа со пудрава. А кога ја купив продавачката ми кажа дека имало само две нијанси од оваа. Дали ме излажа незнам (најверојатно да). Јас ја имам vanille 8, a другата што беше таму ми беше темна, па ај оваа.
    Иначе мислам дека камената требе да биде една нијанса потемна. Како и да е мојата е една нијнса посветла од течната. Или ќе купувам нова или ќе си ја користам оваа додека не одам на одмор и да фатам боја, па после ќе ја џитнам и ќе останам само на течна :D

9. Sephora

Sephora Популарен член

Посветла нијанса.
    Инаку батерфлај зошто си морала да купиш баш таква пудра, кога немало твоја нијанса? Има и други брендови.. :) Што се однесува до продавачката, не верувам дека те излажала. Можеби мислела дека тие немаат ништо друго освен понудените 2 нијанси.

10. Linn1

Linn1 Популарен член

Навистина нема врска цената. Сум користела и поскапи и да ви кажам исто покриваат. Јас моментално таа ја користам и задоволна сум ;)

11. thelittle17

thelittle17 Популарен член

да и јас таа ја користам одсекогаш се покрива и многу сум задоволна..

12. butterfly.93

Камената треба да биде посветла :?:
    Иначе итно ми требаше пудра, тоа ми беше последен рок за купување :lol: мораше тој ден да земам било каква пудра |(
    Бев тргната по пудра во прав. Бидејќи живеам во помал град и знам за три парфимерии во него, од кои двете беа затворени и влегов во третата, пудра во прав имаше само на Аура 200 и нешто денари. Готова бев да ја купам но продавачката ме предомисли да си земам камена. И од тие немаше многу избор. Две-три имаше, а бидејќи претходно ја користев на Менхетен течната, и беше добра, мислев дека и оваа ќе биде добра а и нијансата ми стоеше добра. Пудрата е добра, и нијансата не ми е кој знае колку светла, сега за сега е арна ама после одмор тешко..

13. Sephora

Sephora Популарен член

Пудра се зима посветла нијанса доколку не може да се погоди точната нијанса на кожа. Јас користам во лето потемна течна пудра, па потоа со посветла во прав ја правам да ми се совпаѓа со кожата колку толку, за поегзотичен изглед.
    Како и да е, посветла нијанса доколку не се има избор. Само не 3-4 нијанси.

butterfly.93 likes this.
  14. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Ма од пудрава имаше и 8ца, 6ка..не верувам да има само две нијанси, пошо кога пробував имаше мнооогу потемни.. Мојава и не е толку лоша, 3ка е иначе и штознам дали дека ја ставам само во пределот околу носот и брадата (на одредени места), ми кажа мајка ми дека не се познавала толку дека е бледичка. Ќе ја потрошам, во тоа не се ни сомневам. :D

15. butterfly.93

Јас сепак продолжувам со потрапа по добра пудра по прав. Но тоа дефинитивно ќе биде кога ќе одам Скопје или Струмица, да си влезам во поголема парфимерија со доста избор, тестерче, но има време барем пола од оваа камена да потрошам :D

16. ani22

ani22 Истакнат член

колку кошта оваа пудра? и дали покрива добро ? потребна ми е ама ептен убаво да покрива , баш се :)
    Фала однапред

17. didisi

didisi Популарен член

Користам пудра севентин, али откако се затопли, никако не успевам да ставам хахахаха, кожата ми е многу сува од жешково, по 3-4 пати во ден ставам крема и џабе ... и пред да ставам пудра пак ставам одма се суши и од што ми е сува кожата, пудрава како кал е кога ќе ја ставам , не можам да ја размачкам :(

18. Sephora

Sephora Популарен член

Има летни и зимски пудри по нашки речено. Купи лесна пудра за сува кожа, и нема да биде како кал. :)

19. didisi

didisi Популарен член

па демек оваа ми ја препорачаа како лесна, пред тоа користев Gosh ... ама којзнае, изгледа е до мојава кожа ...

20. love.edward

love.edward Истакнат член

јас сум за Vichy имам неколку пробано со пудрите нема утка, и покрива и све, и не е тешка таква баш е онака летна барем јас оваа сега што ја имам :)
    а од камени ептен е добра Avene Couvrance :*