Ја има некого користено пудрата на eveline liquid control? Ми треба пудра за секој ден, лесна.. имам масна-комбинирана кожа(сега во зимо) Немора да биде ептен јак мат, но да не светнува за бргу
Имате ли некаква идеја како да си погодам нијанса на Др.Хаушка пудрата? Онлајн ќе морам да ја нарачам, а не се достапни тестери. Чисто за споредба, користам Bourjois Healty Mix, нијанса 51/52 (зависно од сеозна), имам поприлично светол тен. @koritsaki гледам имаш пишано погоре дека за Bourjois 123 perfect ти одговара нијанса 51. Дали знаеш дали им се исти нијансите по бројчиња на 123 perfect и Healty mix? @anggell ти ја купи ли? Можеш да споделиш искуство? Ви благодарам.
@Luminary јас ја користам оваа на Буржуа моментално ХМ серум , нијанса 51 еве како изгледа Мене исти ми се гледаат. Еве подолу од 123 перфект нијанса 51 Хаушка нијансите ce по на беж. И дефинитивно нешто по темни. Во никој случај не се толку светли како на Буржуа пудриве за која и да зборуваме.Единствено оваа првата од лево нијанса им е најсветла , ама па јас никаде не сум можела да ја најдам таа 00. Ако си толку светла дефинитивно 01 нијансата земи ја
Ми треба помош околу бирање нијанса. Сакам да ја земам Ревкон колорстеј за комбинирана/мрсна кожа, но минатиот пат кога се ориентирав по страната за бирање ја земав 180 и испадна пресветла. Од други пудри ми одговарале Bourjois healthy mix 53 и Catrice 030.
@koritsaki Ти благодарам многу! Сега отворив да видам кои нијанси се достапни, и се збунив дополнително. Има 8 нијанси достапни, од кои секако во игра би биле најсветлите две мислам, за мојов тен. Туку уште ако знаеш да ми кажеш дали е ова истата пудра? Таа од сликите кои ги стави погоре во туба не можам да ја најдам никаде, ова е веројатно нова верзија. Најверојатно ќе ја земам 01 (втората нијанса од сликава погоре), па се надевам нема да ја утнам многу. Ти благодарам уште еднаш.
Јас не ја порачав, прво се збунив со нијансите, а во аптеката Ани фарм има само две светли нијанси, мене ми треба потемна а овде во Зегин ги нема, изгледа само во Скопје ги има во Зегин, друга опција за онлајн да порачам не знам а баш сакам да ја пробам пудрата.
Да да, таа е пудрата , само што таа во туба им е стара верзија, сега ги продаваат во шишенце со пумпица сум поставила стара слика Оваа 001 cashew не ја знам, ама кога и да сум купувала од Мк секогаш сум ја земала 01 macadamia. На ecco verde страната гледам ја имаат нијансава cashew ама не знам да ти кажам дали ете на пример е посветла од 01 и со каков подтон е. Од која страна ќе ја земеш? Ако ја пробаш кажи ми мислење некогаш ако инаш можност пробај ја и пудрата во прав, одлична е
@anggell тестер мене ми имаа дадено во Еурофарм во Веро центар и така ја пробав дома и потоа ја купив. Многу е лошо што не може тестер да се најде ако можеш пиши им на инстаграм или фб страната да ѕи кажат дали некако може да ти дадат тестер ете на пример за нијансата 02..
Јас не сум од Скопје, да бев барем некоја нијанса ќе можев да пробам, тука имаме Зегин ама никогаш ја немаат донесено оваа пудра баш вчера пак одев да ја барам ама нема, затоа се бев решила од Ани фарм да ја порачам ама гледам некако многу светла , а другите па аптеки се далеку понеснабдени од Зегин..
Најверојатно ќе биде нијанса 01, веројатно е најслична до ХМ51/52 Планирам да ја нарачам од Даглас парфимерија (но за жал во моментов ја немаат нијансата што ми треба, па ќе почекам). Да ти кажам искрено, се мислев дали да ја земам само таа во прав, (сум користела и порано така, без течна пудра, евентуално само ББ крема и врз неа малку пудра во прав), многу поедноставно ми е за секој ден. Ти благодарам за препораката, ќе ја имам на ум.
Јас ја користам и сум ептен задоволна. Има средна покривност, многу е лесна на лице, не е скроз мат ама е мат.
Сакам да си земам квалитетна добра пудра, читав за Bourjois, дали покрива? Бела сум ептен, @koritsaki просветли ме те молам, гледам дека ептен имаш познавање, каква подлога да земам, што број?