Пудрата на Хаушка како за прв ден проба преубава! Ми иде да си земам уште две за залиха . Како крема за лице е, воопшто не се познава, изгледа ептен природно како да немаш пудра, многу задоволна
@koritsaki И јас ја пробав Хаушка денес. Позитивно сум изненадена! Не знам како до сега ја немав пробано. Нијансата ми е топ погодена, 01 ја земав (но малку сум потемна сега, ќе видиме кога ќе ми падне бојата ). Ми го изедначува тенот а сепак делува многу природно, баш како што сакам. И ми издржува 8 часа на работа, исто како кога сум ја ставила. Љубопитна сум колку време ќе ми трае, со оглед на тоа што ќе ја користам секој ден. Но дефинитивно мислам ќе ми биде омилена пудра (дури и пред ХМ). Ти благодарам уште еднаш за препораката!
Јас веке долго време ја користам Maybelline-Fit me и сум презадоволна,пудрата е мат и тоа баш доста,за нормална и мрсна кожа, покрива и долго време стои. Цената и е негде околу 300/400 denari.
Порано уште додека беше во стаклено шише ја користев,ако немаш што да покриеш е ок ама не трае многу.
Јас ја користев исто порано кога имаше друга амбалажа, за чисто лице и за секој ден е супер, но не беше покривна нешто многу. Онака природно изгледаше на лицето.
Која е најпокривната пудра што сте ја користеле (до 1000 денари)? Имам лице полно црвенила од акните што ги имав пред некое време и освен мат пудрата на Manhattan, не сум сретнала друга што може толку добро да ми ги скрие. Би си терала со Manhattan секој ден, ама мислам дека составот е катастрофа и плус многу го дава оној паштета ефект па затоа ја користам за посебни пригоди
@buba4e89 @Dream-Girl не ми треба за некоја голема покривност, онака природно да изгледа, секојдневно. Фала ви на одговорот.
Мене како најпокривна ми се покажала Катрис ХД. Кога лицето ми беше во најлоша состојба само таа ми покриваше се, без да нанесувам два слоја. Само добро ја хидрирам кожата кога знам дека ќе ја користам.