Покривна и за посува кожа е... А добро покривна пудра а лесна и да не ја осеќаш на лице max factor lasting perfomance Ja imate na popust od 750 den na 450.. Vo shatci parfimerii...
Jas imam kombinirana koza i koga ja stavam pudrata svetam kako lampion, i ja dadov na drugarka sto ima suva koza i kaj nejze si lezi odlicno bez masnotii po liceto... Sekoja mozna pudra ja imam isprobano koristeno... Se sminkam vekje 14 godini bez prestan, sekoj den... I mnogu dobro ja poznavam kozmetikata... Mozebi na nekoj mu odgovara da ima maslen efekt na liceto i zatoa misli deka e za kombinirana koza taa pudra. No so sigurnost tvrdam deka ne e.
Јас ја користев долго време, и е одлична. Затоа дадов препорака. Имам пишувано и во темата омилени продукти за неа. За комбинирана кожа со подолга трајност ги препорачувам следниве: Боржуа перфект 123 Ревлон колорстеј Makeup revolution Define&Conceal Mac studio fix fluid Golden roses HD Сите ги имам пробано,но ако имате мрсна кожа си бара и добра хидратација на лицето и прајмер. Ма да,боржуа,ревлон,мек и голден роуз ми издржувале и без прајмер и камена пудра. Секоја пудра е индивидуал на сечие лице по себе. Никогаш не била за сува кожа туку за комбинирана. Тоа што си светела значи си имаш проблем со лицето кое си бара добра хидратација прво пред се. Пудрата е полу мат,ама како што кажав и во другиот пост индивидуално е како ќе прилегне на сечие лице.
Max Factor Lasting Permormance премногу оксидира, ја купив два пати и со двете беше исто. Мојот фаворит е Bourjois Healthy Mix, но и Vichy Mineralblend не беше лоша.
И јас се согласувам дека Bourjois 123 perfect е наменета за комбинирана масна кожа. Многу е важно секако под пудрата што користите. Јас имам масна кожа и пудрава многу ми одговара.
Bourjois 123 перфект дефинитвно не е за сува кожа, баш знае да ги истакне сувите делови доколку ги имате. Јас имам комбинирана, во зима знае да биде сувкаста па од искуство кажувам. Хелти Микс и Always fabulousсе наменети за сува кожа од Bourjois, со тоа што втората е доста попокривна. Бубаче, која нијанса ја користеше на 123 перфект и која ти одговараше од Ревлонот? Јас ја имав 123 во нијанса Ванила 52, ама никако не можам да се снајдам со нијансите на Ревлон и да најдам прикладна.
Избришав 3 страни дофрлања и офтопик коментари. Темата мислам дека е многу јасно поставена и предлагам да се држите до неа, не дозволувајте провокации да одвлечат внимание. Слободно пријавувајте за да можам да реагирам. А доколку @Nutri001 продолжи со дофрлањата и офтопик дискусиите, ќе следува бан од темата. Ова сфати го како опомена. Не е фер вакви дофрлања да има спрема девојките од темава кои се трудат несебично да споделат мислење и совет. Ве молам да се продолжи со темата по старо, без офтопици и расправии.
@Rozich Јас одамна ја користев ревлон, и по сеќавање за нијанса на тоа што ќе одговара да ги разгледаш 180,220 розев подтон има, 240 ја донесоа ама незнам дали уште ја има, мислам дека оваа ќе ти биде добра. Можеби не ти помогнв многу ама барем отприлика ти кажав шт да бараш
@Rozich јас ја користев нијансата light vanilla 51 од Bourjois 123 perfect, а ми одговараше нијансата 150 buff од Revlon ја мислам 150 да ја ѕирнеш или 180. Другите се доста потемни и порозеникави
Преку Ани фарм аптеката, вршат достава, со попуст беше околу 980 ден, плус околу 150 ден. достава. Ако си од Ск можеш полесно да ја најдеш таму по аптеките, па и да си видеш за нијанса која ти одговара
Дали ги има кај нас нијансите 135 Vanilla и 140 Oatmeal од Revlon colorstay за комбинирана кожа? Ми треба светла неутрална нијанса, 180 ми мава многу на сиво некако, 220 е розеникава, а 150 ми изгледаше многу бела.