Хелти микс е за сува кожа, а 123 за комбинирана. 123 е полумат трае 8 часа после се почнува да се губи ама се средува лесно. Скоро сите пудри траат толку.
Па да и доволно ми е толку да издржи ти благодарам многу јас и онака се мислев повќе за 123 ама најголем проблем ќе ми е нијансата фала уште еднаш
Здраво, имам осетлива и сува кожа, па ме интересира да предложите добра течна пудра, но сакам некоја која на лицето ќе му даде сјај?
Извини сум ја фрлила пудрата од Голден Роуз Од Боржуа користев нијанса број 54 ама ако си светла оваа нијанса ќе ти е темна, за светли нијанси ќе ја тагнам @koritsaki таа повеќе знае.
Фала сепак и тоа е од помош не е пробелм што е фрлено ќе ја почекам она да ми каже ако не и е тешко фала уште еднаш што одвои време да ми одговориш и извини што те изнамачив
Bourjois healthy mix е за сува кожа и убава пудра е, a за повеќе сјај на лицето мислам дека највеќе зависи до избор на некоја крема за под пудрата, тоа може да даде повеќе сјај
Пудрата на Хаушка, за сите типови кожа е, јас имам комбинирана, на некои делови сува до лупење посебно кај носот и ова е прва пудра која по нанесување на пудра не ми ја дехидрира кожата таму каде што ми е сува, не ја менувам никако, само да не ми се презасити лицето.
Што ќе кажете за оваа пудра на Џордани, да не е за возрасна кожа 40+, сакам да ја порачам, бидејќи е на акција?
Тоа дека е пудрата за возрасна кожа е маркетинг трик. Може само да има хијалуронска киселина или витамини. Пудрава е убава за нормална и сува кожа, дава природен сјај и ја препорачувам.
Јас ја имам пробано пред година дена, имам осетлива (на пудри ми реагира) и комбинирана кожа (мрсна кај Т-зоната), мене лично не ми одговараше. Ми се исфрлаше лицето од неа. Мајка ми потоа ја користеше и на нејзе и одговараше (таа има сува кожа).
Ви благодарам девојки, решив да ја послушам @Elence93 350 денари е ако ја бива бива, секако ретко ставам пудра само со повод голем, бидејќи одам на третмани поради што ми е исфрлано лицето и секојдневно користам бб крема. Ако знаете добра покривна Бб крема препорачувајте слободно?
Pudrata e preubava. Tolku dobro go hidrira liceto. Inaku jas imam kombinirana koza, so kamena pa i bez kamena vo poladni denovi e super. Mi se dopagja sto e lesna, i se dobiva sosem nezen, priroden izgled. Samo da znaes ako sakas mnogu da e pokrivna ne e bas mnogu pokrivna. Ja obozavam pudrava
Биодерма е убава, јас имам посува кожа ама со похидратантна крема под неа не ми изгледа лицето суво.Иначе кремава е наменета за мрсна кожа и една нијанса е се прилагодува кон секој тен, има и зелено кремче во истата наменето за акни.
Даа за ББ мислев, сепак е крема не е пудра и не е мн покривна ама за разлика од другиве ББ креми мене ми е подобра.
Ревлонот колорстеј оилфри го расипаа. ( Или пак само ми се падна некоја чкљ серија, во секој случај разочарување ) Како со вода да е растворрна, нема покривност, како бб крем да мачкам. Па и 2 нарачав нијанси, двете се такви . Девојки што имате корисено Ревлон, која друга ви е нему најслична пудра со таква покривност, но да одговара за мешан тип кожа? Фала
BB кремата од фармаси мене ми е супер. Ја препорачувам, имам нормална кожа. Една од подобрите пудри што ги имам коритено.