Оваа пудра не е за масна кожа. Ја имам и хд и со оваа е тотална спротивност. Оваа баш е сјајна , за сува кожа е одлична.
Епа зашо бре сите инфлуенсерки ја рекламираат као да е за масна кожа ццц. А и reviews некои шо ги гледам на интернет се дека е за комбинирана кожа. Фала многу сепак
За сува викаш добра е. Ете кај ќе ми одат парите следно влегување у дм. Убава е? На catrice се ми се свиѓа, ќе ја земам сигурно.
баш како што кажа @buba4e89 да јас ја пробав на мојава масна кожа , 2 часа што издржа , на суво лице топ ќе биде. @Dream-Girl И остава некој сјај , кој сака мат лице оваа пудра нека ја избегне
Јас ја користам пудрата на Катрис тру скин. Имам сува кожа и на почеток кога ја ставам е полу мат, а потоа убаво легнува. Мене ми е омилена. Дефинитивно е за нормална - сува кожа.
True Skin е пудра баш за сува или нормална кожа. Јас би ја ставила на рамниште со хелти микс. При нанесувањето има малку леплива структура и потребно е да почекаш малку да се подзасуши барем 30-тина секунди пред да продолжиш со други продукти. Остава Dewu финиш. Доколку сакам понежена шминка и без сетирање на мојата кожа издржува и до 4-5 часа без да засвети или да почне да се брише од некои делови на лицето. Доколку ја сетирам барем 8 часа можат да поминат додека да се примети засветување или бришење. Не оксидира барем на мојата кожа и мене 030 ми е супер погодена нијанса. Така да за оваа пудра ⭐⭐⭐⭐⭐
А другата од Катрис како се викаше, таа за комбинирано мрсна кожа?! Имам многу пудри недотрошени ама ме стрвите
Јас ја користам оваа, Ама некако многу јака е за секој ден , некоја слична пудра да ми препорачате за секој ден а да не е јака многу. Цената не е битна.
Оваа на Bourjois некако евтина е, квалитетна ли е? Некако сите пудри под 20 евра ми изгледаат неквалитетни. Или така ми се чине.
Оваа pro longwear јас ја користев секој ден , мене ми беше ептен лесна фикс флуид не е за секој ден. @BabyD0ll од дрогериските пудри мене ми е најдобра нешто по мат е од оваа на Мак. Пробај си на тестер секако пред да купиш
Devojki znam deka ne e soodvetna temata. Dali pudrata ja stavate samostojno bez krem, podloga? Kako e poubav efektot?
Обавезно после крема, ефектот е многу подобар. Плус кремата е како бариера и може да се каже дека ќе ја заштитува кожата. Само гледај да ја нанесеш кремата неколку мин порано, за добро да се впие.