Јас не, ама другарка ми ја користи и ми има кажано дека е супер за масна кожа два пати ја има купувано до сега
Здраво девојки. Подолго време ја користам пудрата на catrice(hd liquid coverage) ама за во зимо не ми одговара ич, ми го суши многу челото, како лишај ми се прави по лицето. Значи ми треба пудро за сува кожа барем за овие неколку месеци. Ако некој има искуство која би била подобра варијанта од овие две?
Прочитав лоши коментари за на лореал пудрава, ја смениле формулата не е веќе како старата, многу пократко трае и неколку часа, ти ги истакнува повеќе сите нееднаквости и маани на кожата отколку да ги сокрие. Јас и пред тоа ја користев, и мене лично многу црнки ми се појавија и акни.
Каква покривност има? И јас сум заинтересирана да ја пробам, комбинирана ми е кожата и многу осетлива и склона кон акни
Значи би требало да ми одговара незнам што да правам, оваа на лореал ја немам користено а знам на попуст беше во дм. 2 пудри така ми стојат на aura, и на essence, само и третава да не ја промашам
Не сум ја пробала на Катрис бидејќи периодов само ставам коректор, но слушнав само пофални зборови од тие што имаат нормална и сува кожа. Таа на Лореал не ми се допадна бидејќи ми ги истакнуваше сувите делови и доста ми се вовлекуваше во линиите. А и цените се неспоредливи.
Јас ја имам пробано на лице во парфимерија и намерно ја носев цел ден да одлучам дали ќе ми одговара. Ама светнав многу брзо и тоа сетирано лицето со пудра. Имам мрсна кожа па според името на пудрата очекував да не ми одговара. А лесна пудра е , се надоградува. @Grasiela** таа на Лореал мидлам е за комбинирана-мрсна кожа, еднаш ја имав земено ама дали ја утнав нијансата , сите некако портокалови ми беа нијансите
Јас ја купив пред некој ден и можам да потврдам дека е суперрррр!!! Дури и многу подобра за разлика од некои поскапи пудри што ги имам пробано!
Првата. Јас имам сува кожа, ја користам и супер е. Ја имав на Лореал ама не ми одговараше, а и оксидира.
@Kahlua прочитав дека си ја користела Dior backstage, кажи ми која нијанса ја имаш? Сакам да земам пудра , dior forever ја користев ама сега гледам смениле пакување а и многу ми оксидираше на портокалово , па не би ја земала пак. Се мислев за хидратантната на Фенти ама па да не светнам ептен со неа. И сакам нешто полесно. Оваа baskstage ептен лесна ми се гледа
Не сум Биодевојка, ама да ти кажам ББ кремата нема ич покривност, само дава сјај, додека пудрата е многу лесна, со слаба покривност, не е тешка и е погодна за секој ден, јас поубава пудра немам пробано. Ако имаш многу за покривање ниту една нема да ти заврши работа.
Сакам повеке покривна пудра но тие се потешки пудри за секојдневна употреба и не ми одговараат бидејки имам многу осетлива кожа.па морам да пробам со ваква варијанта Доколку знаете некоја со добар состав за секојдневна употреба предложете..
Мојата е 3N. Темничка е, таа ми е пудра за летен период. Јас имам розев подтон и совршена нијанса ми е, не е ни многу розева ни многу жолта. До сега не сум забележала да ми оксидира. Многу е лесна,прилично е течна и не е нешто многу покривна, ама може да постигнеш и солидна покривност со поголема количина. Мат е, ама има природен финиш, не делува нападно. Не се собира, јас и на вратот понекогаш ја ставам и не ми се праваат линии. Ако не ти треба голема покривност, нема да згрешиш. Само не ми се допаѓа со четка како се нанесува, некако нерамномерно се шлапа. Ако користиш прсти или сунѓерче u r fine. Ако сакаш некоја малку попокривна и ако цената не ти е вртоглава, пробај ја Giorgio Armani Luminous silk. Не е премногу dewy, јас и во лето ја користам, финишот ѝ е феноменален. Лице богиња. Го купив мини пакувањето и размислувам да земам full size бидејќи преприродно изгледа, а покрива сосем доволно.
Ти благодарам сега ја порачав таа на Dior ја земав 0W, а баш размислував и за оваа пудра на Армани ама ќе знам наредно неа да ја земам кога ќе ми се потроши целосно таа на Фенти почнав да ги избегнувам пре мат пудрите, поготово оваа на Fenty pro filtr soft mat e многу мат и челото и кај веѓите ми се лупи кога ја носам. Инаку немам проблем со лицето и не ми треба некоја голема покривност па оваа на Диор сигурно ќе ми се погоди
Сите зборувате за true skin на Catrice, така? Како издржува под маска? Се брише лесно? Сега ја користам хелти микс, ама вади-стави со маската за 2 саати веќе ми е избришана...