Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.912
    Допаѓања:
    108.165

Јас не, ама другарка ми ја користи и ми има кажано дека е супер за масна кожа :) два пати ја има купувано до сега :)

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    695
    Здраво девојки. Подолго време ја користам пудрата на catrice(hd liquid coverage) ама за во зимо не ми одговара ич, ми го суши многу челото, како лишај ми се прави по лицето. Значи ми треба пудро за сува кожа барем за овие неколку месеци. Ако некој има искуство која би била подобра варијанта од овие две? 20201228_164747.jpg 20201228_164801.jpg

3. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    742
    Прочитав лоши коментари за на лореал пудрава, ја смениле формулата не е веќе како старата, многу пократко трае и неколку часа, ти ги истакнува повеќе сите нееднаквости и маани на кожата отколку да ги сокрие. Јас и пред тоа ја користев, и мене лично многу црнки ми се појавија и акни.

На Grasiela** му/ѝ се допаѓа ова.
  4. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.912
    Допаѓања:
    108.165

Таа лево е за сува кожа, на Катрис

5. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    742
    Каква покривност има? И јас сум заинтересирана да ја пробам, комбинирана ми е кожата и многу осетлива и склона кон акни

6. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    695
    Значи би требало да ми одговара:^) незнам што да правам, оваа на лореал ја немам користено а знам на попуст беше во дм. 2 пудри така ми стојат на aura, и на essence, само и третава да не ја промашам

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.001
    Допаѓања:
    5.378
    Не сум ја пробала на Катрис бидејќи периодов само ставам коректор, но слушнав само пофални зборови од тие што имаат нормална и сува кожа. Таа на Лореал не ми се допадна бидејќи ми ги истакнуваше сувите делови и доста ми се вовлекуваше во линиите. А и цените се неспоредливи.

На poppie и Grasiela** им се допаѓа ова.
  8. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.912
    Допаѓања:
    108.165

Јас ја имам пробано на лице во парфимерија и намерно ја носев цел ден да одлучам дали ќе ми одговара. Ама светнав многу брзо и тоа сетирано лицето со пудра. Имам мрсна кожа па според името на пудрата очекував да не ми одговара. А лесна пудра е , се надоградува. @Grasiela** таа на Лореал мидлам е за комбинирана-мрсна кожа, еднаш ја имав земено ама дали ја утнав нијансата , сите некако портокалови ми беа нијансите :?:

9. ана.1230

ана.1230 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2015
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    160
    Јас ја купив пред некој ден и можам да потврдам дека е суперрррр!!! Дури и многу подобра за разлика од некои поскапи пудри што ги имам пробано!:l:

На koritsaki, poppie и Grasiela** им се допаѓа ова.
  10. poppie

poppie Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    6.497
    Првата. Јас имам сува кожа, ја користам и супер е. Ја имав на Лореал ама не ми одговараше, а и оксидира.

11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.912
    Допаѓања:
    108.165
    @Kahlua прочитав дека си ја користела Dior backstage, кажи ми која нијанса ја имаш? Сакам да земам пудра , dior forever ја користев ама сега гледам смениле пакување а и многу ми оксидираше на портокалово , па не би ја земала пак. Се мислев за хидратантната на Фенти ама па да не светнам ептен со неа. И сакам нешто полесно. Оваа baskstage ептен лесна ми се гледа :)

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. M_a_Y_a

M_a_Y_a Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2019
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    14
    @Biodevojka дали ке може да ми кажете која е подобра за секојдневна употреба?

Прикачени фајлови:

13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.276
    Допаѓања:
    12.130
    Не сум Биодевојка, ама да ти кажам ББ кремата нема ич покривност, само дава сјај, додека пудрата е многу лесна, со слаба покривност, не е тешка и е погодна за секој ден, јас поубава пудра немам пробано. Ако имаш многу за покривање ниту една нема да ти заврши работа.

На koritsaki и M_a_Y_a им се допаѓа ова.
  14. M_a_Y_a

M_a_Y_a Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2019
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    14
    Сакам повеке покривна пудра но тие се потешки пудри за секојдневна употреба и не ми одговараат бидејки имам многу осетлива кожа.па морам да пробам со ваква варијанта

Доколку знаете некоја со добар состав за секојдневна употреба предложете..

Последна измена од модератор: 5 јануари 2021
    На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kahlua

Kahlua Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    328
    Мојата е 3N. Темничка е, таа ми е пудра за летен период. Јас имам розев подтон и совршена нијанса ми е, не е ни многу розева ни многу жолта. До сега не сум забележала да ми оксидира. Многу е лесна,прилично е течна и не е нешто многу покривна, ама може да постигнеш и солидна покривност со поголема количина. Мат е, ама има природен финиш, не делува нападно. Не се собира, јас и на вратот понекогаш ја ставам и не ми се праваат линии.
    Ако не ти треба голема покривност, нема да згрешиш. Само не ми се допаѓа со четка како се нанесува, некако нерамномерно се шлапа. Ако користиш прсти или сунѓерче u r fine.
    Ако сакаш некоја малку попокривна и ако цената не ти е вртоглава, пробај ја Giorgio Armani Luminous silk. Не е премногу dewy, јас и во лето ја користам, финишот ѝ е феноменален. Лице богиња. Го купив мини пакувањето и размислувам да земам full size бидејќи преприродно изгледа, а покрива сосем доволно.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.912
    Допаѓања:
    108.165

Ти благодарам :) сега ја порачав таа на Dior ја земав 0W, а баш размислував и за оваа пудра на Армани ама ќе знам наредно неа да ја земам кога ќе ми се потроши целосно таа на Фенти :) почнав да ги избегнувам пре мат пудрите, поготово оваа на Fenty pro filtr soft mat e многу мат и челото и кај веѓите ми се лупи кога ја носам. Инаку немам проблем со лицето и не ми треба некоја голема покривност па оваа на Диор сигурно ќе ми се погоди :)

17. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.773
    Допаѓања:
    14.574
    Сите зборувате за true skin на Catrice, така?
    41DD7C2D-2738-4B44-A000-626C15486E22.png
    Како издржува под маска? Се брише лесно?
    Сега ја користам хелти микс, ама вади-стави со маската за 2 саати веќе ми е избришана...

18. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.912
    Допаѓања:
    108.165
    Не ја препорачувам доколку сакаш трајна пудра

На Avery му/ѝ се допаѓа ова.
  19. poppie

poppie Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    6.497
    Таа е. :) Се брише да. Не многу ама сепак. Јас ја сетирам со камена па така повеќе ми стои.

На Avery му/ѝ се допаѓа ова.
  20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    За Лаура Мерчер која е за комбинирана кожа?
    Сакам да сменам малку, да пробам друга пудра.

На Minnie-e му/ѝ се допаѓа ова.