Од Лаура Мерсиер сакаш течна пудра така? https://www.lauramercier.com/flawlessfusion-prod12701600.html?dwvar_prod12701600_color=1C0 Cameo&cgid=cat310003 Оваа е за комбинирaна-мрсна кожа. Јас пудрата во прав транслуцентната ја порачав, многу ја фалат се надевам ќе ми се допадне
Да, јас сега ја гледав на look fantastic ама ја нема мојата нијанса. Не можам да порачам од други сајтови, или поштарина е голема или нема достава.
Си пробала на Bourjois пудра? 123 перфект , трајна е, ми нема создадено акни или да ми ја пресуши кожата. Нормална кожа имаш ни сува ни мрсна?
Ја користев долго време, ама веќе не ми одговара. Почна да ми истакнува суви делови и прашкесто да ми делува. Хелти миксот ми е сега супер, ама па не ми е трајна воопшто со маскиве... Баш ниту сува ниту масна не ми е. Повеќе би рекла комбинирана. Т зоната знае понекогаш да ми засјаје, ама остатокот од лицето ми е нормален.
Јас ја имам транслуцентната на Лора. Супер е, има некој софт-мат финиш, а и баш е lightweight. Јас ставам по многу малку и супер ми издржува, иако кожата многу брзо ми се мрси. Течна сѐ уште ја немам пробано, ако некој пробал нека каже.
Благодарам драга @anggell . многу убаво објаснување. ББ нема голема покривност ама одлично го изедначува тенот и дава преубав здрав сјај. @M_a_Y_a јас лично ја препорачувам Хаушка, според мене од пудрите е најдобра за секојдневна употреба. Ако сакаш со поголема покривност во тој случај на Алверде 2 во 1 пудра со коректор. П.С. ТЕ МОЛАМ НЕМОЈ ДА ЗЕМАШ ХЕМИСКИ ПУДРИ СО СИЛИКОНИ...ПЛИСССССССС
Да ми препорачате пудра за суви образи и масна т-зона,не многу скапа и да има нијанси за поджолт тон?
Ја има ли некој користено пудрата на essence pretty natural? нови им се па ме интересира дали е океј да ја купам и цената и е ок
Не е многу покривна. Како бебе крема е повеќе, а иначе океј е и хидратантна е. Јас лично не би ја купила. Каква кожа имаш?
Покривна е, полумат е и лесна и е текстурата. Трајна,8 часа после тоа можеш да ја сетираш со камена пудра.
Оваа е повеќе за сува ама не е покривна. Убава е на Катрис погоре што ја пишав, за сува кожа е и можеш да ја фиксираш со камена пудра на Т зоната. Пробај ја ако си во можност.
Предлог пудра што не оксидира, за комбинирана кожа? Ептен ми е светол тенот и кога оксидираат пудрите многу лошо изгледа на лицето.