Машко сум и имам масна кожа, потребна ми е пудра за чат пат да ставам на некоја акна која ќе се појави, што би ми препорачале?
@buba4e89 јас ја користам новата на Катрис и не е за сува кожа, барем на мојата комбинирана кожа се покажа супер. Можеш на инста да видиш имам целодневно носење. Иако мене една иста пудра во три дена знае различно да ми стои на кожа, а се зависи од тоа колку сум спиена, што сум јадела претходниот ден итн. Изгледот што оваа пудра го дава на моето лице било кој ден мене ми се допаѓа. Јас најчесто не ја ни сетирам пудрата и пак сум задоволна.
Предлог за добро покривна подра но со добар состав? Да не е многу тешка за лице и да не изгледа како паштета. Имам конбинирана кожа
Ете Catrica Hd liquid пробај ја. Само пази со нијансите. Читав рецензии убаво покрива,башка е со пипета што плус олеснува. И јас ќе ја земам таа што баш ќе пишам.
Органска пудра бараш? Нешто на Logona, Lavera да видиш.. @Biodevojka ќе ја тагнам ако пробала пудри нивни а да одговараат на комбинирана кожа баш да ни пише мислење
Ја тестирав Catrice Hd liquid без база на мојава комбинирана кожа. Прво да кажам ја зедов нијансата camel warm 036 така што во шишенцето изгледа светла малку. Тоа е неутрална боја барем како гугл кажува,а ако се водев спрема гугл ќе ја земев 040 и ќе се зезнев. Пудрата е густа, веднаш се впива и веднаш оксидира. Дали е до моето осветлување дома ама надвор ми изгледа лицето бронзено. Што се однесува до трајноста без сетирање ми трае околу 4 часа,првото потење одма чувствувам како ми спаѓа,после сетирање уште некои 4+ часа. Јас ќе ја тестирам со база баш да видам, само ќе напоменам многу е покривна,со еден слој се добива средна покривност,а со два слоја фул. Пудрата е целосно мат.
Девојки кажете ми наајпокривна пудра? ја котистев од manhattan ама овде кај што сум ја немаат таа козметика воопшто и барам замена. Се мислам за catrice hd liquid и max factor lasting performance? Имам комбинирана кожа и склона кон акни