Не знам дали прашањево е за во оваа тема. Дали ја има некаде кај нас или онлајн да се нарача? Гледам популарна е на тик ток ја има ли некој пробано?
Cateice true skin или Revlon colorstay за мрсна кожа. Првата е малку повеќе покривна и не е потполно мат, додека другата е баш мат. Двете се доста трајни, сум ги носела по 10 часа и исто изгледаат.
Јасно, ти благодарам многу! Да се надоврзам, моментално користам на Катриц една мат и добра ми е, не многу покривна ама лесна. Претходно ја користев оваа што си ја спомнала Боржуа Ер Мат ама ми беше тешка и сакав да ја сменам. Ова што си го пишала буквално истото ми се случуваше со Боржуа, а сега и со Катриц после неколку часови ми се мрсат чело, нос, брада и ја сетирам на неколку часа... Би можела да ми препорачеш пудра што ја користиш, а не ти се случува горенаведеното? Или нема трајно решение? Извини што те испозамарав и фала однапред.
Боржуа перфект 123 Есенц pretty natural Makeup revolution Define&Conceal Bourjois CC cream Mac studio fix fluid Еве овие се за комбинирана кожа, сите се одлични.
Дали само мене Mac не ми се допаѓа и ми стои така непотрошена? Воопшто не ми се допаѓа мирисот и има густа текстура, после неколку часа се лизга и изгледа чудно и плус си светнувам брзо. И камената не ми е потрошена*.
@marama препорачај некоја пудра за секој ден ? Имаме многу слична чувствителна кожа ... Како ти се свиѓа Есенц pretty natural ? Дали нијансите се бели и дали оксидира ?
Не е за секој ден,дефинитивно. Ја користам со подлога Smashbox и ми трае повеќе време. Камена не користам, така да за неа не можам да ти одговорам. Зависи која нијанса ја бараш,мојата е со неутрален тон,на светло не си како дух буквално легнува на лице. Не оксидира многу барем до сега немам приметено. Пудрата е одлична и трајна,не е тешка и не се осеќа на лице. Може и со база да се комбинира,зависи од приликата.