Дали true skin има добра покривна моќ? Сакам да ја купам за да се нашминкам за табло, имам некои ситни дамки од акни.
Ако ти се побледи дамките тогаш ќе ти покрие, ќе ставиш два потенки слоја. Доколку имаш сува кожа тогаш земи ја true skin, доколку имаш масна или комбинирана hd liquid
Мене ми треба покривна пудра ама да не изгледа ко паштета и мат да е. Без штетни состојки и што не би требало да ме исфрли
Јас имам сува кожа и прилично чисто лице. Ми треба некоја пудра или ЦЦ /ББ крема за изедначување на тен, битно ми е да е лесна и да изгледа природно. Секоја препорака е добредојдена
Имам нормална кожа со масна Т зона. Сакам мат и покривна пудра, што мислите оваа би ми одговарала ли?
Препорака за пудра со погуста структура и каде да ја најдам освен дм? Земав една на аура како вода е, мн течна и ништо не покрива. Исто ми треба и погуст коректор за под очи. Ако имате препораки,пишете.
За нормална кожа. Не ми е ниту мрсна ниту сува. Отсекогаш користам пудра на Aura Cover me, и таа ми е така подобра, и не знам што се излажав за промена ја купив Aura total pro и воопшто не ми се допаѓа.
Catrice е една од најдобрите пудри, но во последно време многу ја направија сува. Maybelline Fit Me моментално ја користам и ја препорачувам.
Ја користам веќе подолг период fit me од maybelline, имам нормална кожа највеќе ми зависи од лето коа е топло ми се мрси пример, а зима ми се суши малку. Сакам да прашам, која би ми ја препорачале со малку повисока покривна моќ од горенаведената. Maybeline super stay или revlon? (читав дека се доста добри ама не знам дали би ми одговарале, и ако знаете цена за истите).
Јас ја користам Лореал тру мач и баш ми е погодена . Претходно користев од аура ама морав да ја фрлам за жал затоа што најсветлата нијанса мене ми беше темна .
Веќе некое време ја користам пудрава на Dior backstage , одлична е , многу сум задоволна. Легнува убаво на лицето , лесна пудра е и трајна. Има слаба покривност (доста е течна) ама може да се нанесат два па и три слоја како што пишува на кутијата, баш лицето изгледа природно како да не носите пудра. Долго време барав нешто лесно, а трајно. Супер е за комбинирана-мрсна кожа. Ја нанесувам со сунѓерче , со четка два пати ја нанесов ама воопшто не ми се допадна (четката некако ми оставаше линии на лицето) Нијансата што ја користам е 0W ама нареден пат ќе ја земам 1W , за лето ќе ми биде пресветла. Пудрава е многу подобра од Диор форевер што ја користев пред некоја година , нијансите се одлични (има околу 50 нијанси) за разлика од форевер која што и најсветлата нијанса беше портокалова. Пудрава не оксидира 100%.
Дали вие ја имате пумпицава на Тру Скин пудрава? ја приметив на видео кај @marama и она имаше пумпица а јас не Од дм ја земав...
Мислам дека и твојата има само што е заглавена за капачето. Мене ми се случи тоа и се направив лом кога го истргував.