Штом ти е суво тогаш не го третираш доволно во однос на хидратација и нега. Кога би имала соодветна нега тогаш би имала и соодветна пудра. За сува кожа - Боржуа Хелти Микс.
Добра е за нормална кожа, ако ти е мешана (имаш масни делови) треба да ја сетуваш. Средна покриеност, природно изгледа, не исушува. Фина е.
Ве читам за True Skin на Catrice и гледам дека им одговара и на тие со комбинирана кожа па сакам да ја пробам и јас. Со Ревлон и Bourjois 123 не светнував, посебно не со 123 ама некако безживотно ми делуваше лицето. Моментално ја имам Pretty Natural на Essence и убава е, ми се свиѓа, но е за преку ден затоа што има средна покривност. Некој да ми помогне со нијансата? Од Pretty Natural користам 070, од Bourjois CC кремата 32, од Bourjois 123 мислам дека користев 52-53.
Мене не ми се допадна на Катриц ич. За Есенц 050 да ја пробаш ако има. И јас од есенц за секој ден ја користам и мн ми се погоди и нијанса и се,а другарка ми ја зема 040 и темна и е.
Јас ја имам пробано и е супер пудра, многу добро легнува на кожата со природен финиш. Една од подобрите што сум ги пробала.
Fenty beauty лансираше нова пудра , eaze drop е името. Немам поим за каква кожа е , ама гледам има убава покривност и не е толлу мат да го стегнува лицето како profil'tr soft matte пудрата. А таман реков нема да пробувам работи што ептен ги рекламираат на тик ток @CameliaMiller би ја пробала ли пудрава, да не знаеш за каква кожа е?
За сите типови кожа е. Јас ја пробав ама само на раката. Има течна структура и нема некоја висока покривност, би рекла дека е повеќе за преку ден или за оние на кои им треба мала до средна покривност. И јас ја меркам, многу ме интересира како ќе се покаже.
@piglet1 сега гледам видеа на јутјуб... да, ептен лесна се гледа, нешто како таа на Dior backstage , дури и шишенцето е такво може да ја пробам кога ќе ја потрошам таа на Диор (да не ми се трупаат дома исти пудри ) Што се однесува до другава пудра на Фeнти што е матот ,ја преферирам за лето, одлично го држи мат лицето особено на многу високи температури. Само се имам зезнато со нијансите и на двете пудри , многу ми се светли ама тоа е кога ги порачав од интернет (благодарение на затворените продавници овде )
Да, ама и малку тешка е за преку ден. Јас имам една и тоа ми е многу темнс и портокалова (160). Имам неутрален тон, кои нијанси ги имаш ти? Јас се мислам меѓу 120 која ми е малку светла, а 150 ми е малку темна...
Да, кога нема да треба да молам пола свет да ми ја донесе Прво влагање во Гр, на екскурзија во Сефора ќе одам
120 ја имам и е неутрална ама мн светла. И јас имам таков подтон. Јас викав пак 140ката да ја земам пак кога би ја зела
Здраво девојки. Што мислите за пудрава? Веќе некое време ми излегува на фејсбук, а во коментари читам дека е одлична, многу ја фалат. За недела дена треба да се сликаме за табло па сакам некоја подобра пудра поквалитетна. Има некој искуство со оваа? Дали вреди? Ако пак не, препорачајте ми некоја околу 500 денари ама да е добра.