Мене Есте ми беше тешка за секој ден, па ја земав Lancome Teint Idole Ultra Wear и сон е Покривноста и е помала од Есте, ама затоа изгледа ептен природно дури и со два слоја. Има и спф плус. Најдобра пудра што ја имам користено
Не очекувај дека Диор нема да ти светне, лесна е и нема многу покривност, но верувам дека подобро одговара на нормална кожа.
Dior forever е за масна кожа , ама многу оксидира мене 010 ми оксидираше и тоа не на потемно туку на портокалово. Таа другата што ја имам не окдидира, ама е за сите типови кожа , не е лоша ако сакаш нешто полесно а пудра обавезно над неа , треба да ја сетираш.
Да, таа. Dior Backstage. Лесна е, не оксидира, но како што кажав, на нормална кожа мислам дека би била одлична, најверојатно потрајна, иако не е лоша и на мрсна. Јас ја земав Laura Mercier flawless fusion, убава е и сѐ, ама се пресликува и тоа ми е еден минус...
Барам пудра што е ептен лесна и нема да ми стои како маска на лицето, се мислам помеѓу овие две која е подобра?
Доколку си за нешто природно плус, убава е на Алверде. Јас до сега што сум купувала пудри на МФ , не ми се допаднала ниедна.
Catrice true skin, ја имаше само 010 нијансата ама ми изгледаше темна. Прилично имам светол тен, кои нијанси се посветли од оваа? Претпоставувам 007 е посветла од тоа на нет што гледав.
И јас имам светол тен, 010 ми е таман, дури на слики гледам некако и ептен бела излегувам, а и јас мислев малце дека ќе ми е утната, дури може потемна требаше да си земам...
Ми рече и продавачката океј ќе ти е, а од другата недела и посветла ќе донесле и реков да почекам. Може и јас требаше таа да ја земам.
Пудрава има многу добар состав, но ја немам употребувано. Некој што ја има употребувано да ми каже искуство? Дали е лесна/тешка/покривна/трајна и останато што би ме интересирало
Пудрава е лесна и е совршена нормална/сува кожа и ми е една од омилените. Не е фул покривна, но убаво го изедначува тенот и дава здрав изглед. Само што мислам дека не е добра за периодов со маскиве, верувам дека половина ќе се преслика.
За мене најдобра пудра до сега што ја имам користено е ројал мат на бел козметикс. Толку е лесна пудрата, буквално како крема да имам ставено,а има солидна покривност. Убаво матира, евентуално може малце да светнам на челото после неколку саати ама не ми претставува проблем. Ја земав на слепо од космо пред 2 години зошто едвај си наоѓав нијанса, бледа сум како духче а оваа совршено ми се вклопува. Цената, 250 денари. Имам пробувано артдеко, макс фактор, лореал, ама ништо како оваа.