Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. mona-li

mona-li Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    9
    дали нијансите се природни? и дали би одговарала на мојата комбинирана кожа? (мн мрсна на носот, а мн сува на образи)

2. Independent147

Independent147 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    53
    Каде го најде? :)

3. ani22

ani22 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2010
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    303

ооо да каде го купи , и колку чини ? :)

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.128
    Допаѓања:
    81.628
    И јас имам проблеми со мрсењето на носот и пределот околу брадата, челото, па и носот -.-
    Не светам од оваа пудра, а и не ми се разликува којзнае колку од природниот тен. Значи многу сум бела, да не речам бледа, дури кецот ми е мааалце темен, ама ептен малце, така што ми дава ептен свеж изглед пудрава, не е како маска да дели многу. :D

5. GirlMk

GirlMk Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    бидејќи многу ретко користам пудра и не давам многу пари. Ја користам таа на Импала или Тајм Плус од Севентин. Одлично ми одговараат на лицето а и имаат одлични цени :)

6. SexyPrincess

SexyPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    132
    Сакам да прашам за пудрава... добра е за летно време или не???
    и овие се нијансите на пвата слика или на втората???

Прикачени фајлови:

7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.821
    Допаѓања:
    101.073
    Се убив од читање и колку повеќе читам се позбунета сум...со оглед на тоа дека повеќето девојки кои ги кажуваат своите искуства се помлади од мене,и таквите пудри се обично за помлада кожа,ме интересира дали некоја знае можеби од искуство на својата мајка сестра итн..да предложи пудра за позрела комбинирана кожа...имав лореал добра беше се додека ќерка ми ја потроши :devil: сега сум во потрага по нова и навистина не можам да се одлучам..

8. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Задоволни сте од Debby mat solution?
    Да ја земам?
    Колку ml e?

9. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    48.343
    Не не не :devil: погрда пудра немам користено. Прво ја земав натурал 2 пошо сум бела ама не до толку и викам ај двојката, пудрава темна темнаа, како ѓупка бев :worried: и не знам што ме натера ја земав и единицата и таа темна, ова прв пат ми се случило пудра во најсветлата нијанса да е темна :devil: и некако го прави вештачки лицето , ич не сум задоволна барем јас :tmi:
    Иначе е 30 милилитри.

10. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Оф луѓе ме испобунивте. Пеперутка неколку стр наназад кажа дека била добра пудрава.. Ти ми викаш лоша :worried: Која ми ја препорачуваш? Инаку имам комбинирана кожа и од која било пудра носот ми свети. Џабе и камена да ставам не помага. :devil:
    Инаку сега ја користам импала ама мора да ја сменам, не е за мојава млада кожа. :)

11. love.edward

love.edward Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    245
    линн каква импала лицето ќе си го уништиш, јас искрено никогаш ја немам пробано ама и не планирам да ризикувам ептен чувствителна кожа имам, ама стварно ти препорачувам да си смениш пудра, поубаво повеќе да платиш и да не се секираш за лицето што ќе ти се деси коа ќе стаиш, мое мислење поздравче :*

12. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    48.343
    Па не знам јас имам сува кожа може затоа не ми се погоди ама сепак нијансите се катастрофа имам сменето многу пудри и ниедна не била како оваа :x Најубаво да отидеш во јуник и да прашаш таму што имаат за комбинирана кожа , јас така направив и ми ја препорачаа на Ревлон сега таа ја користам. А овие двете од деби отидоа во канта :devil:

13. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Не одговара на секоја кожа исто. Јас сум сеуште задоволна од неа но малку ми е темна и мојата е 102ка.
    Нареден пат пробувам нијанса посветла а ако ми е и таа темна или светла ќе барам друга :D

Иначе оваа ме заинтересира

лесна е? покривна? добра е за во лето :?: Се познава многу на лицето? За каква кожа е? Ај некој што ја користел нека ме просветли :D

Анастасијаки можеби затоа што имаш сува кожа а пудрава е за комбинирана накај мрсна. Си требала да пробаш со другава на Деби. Таа мислам дека е за сува кожа.

14. Puflice

Puflice Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    120
    Најпрво да ги поздравам сите форумџики...Па да прашам дали некој знае,со каква пудра би добила ефект на сјајно лице,нешто слично на бронзената пудрата Џордани што ја имаше во Оriflame,само да биде наменета за посветол тен.

15. GreenEyedBabe

GreenEyedBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    23

А што не пробаш со Bourjois

Јас немам проблематично лице, али оваа најпогодна ми испадна, иако ифрлав пари на секакви пудри од Макс Фактор до Ревлон. Оваа ептен е лесна али има огромна покриеност! Ко да си туширан на фотошоп, или пак можеш да ја пробаш и др пудра- Детокс, али таа не етолку лесна ко оваа. Е сега, подобро е да ја нанесуваш со сунѓерче- да ја тапкаш бидејќи навлегува во порите

Прикачени фајлови:

16. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Сакам да ве прашам дали е можно да ми се иритира кожата од камена пудра иако ја нанесувам врз течната??

17. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    57.077
    Може да се иритира и од камена пудра, таа сепак доаѓа во допир со кожата, течната пудра не е бариера.
    Ако не ти одговара камената и мислиш дека ти е од неа, смени ја веднаш.

На Jojoba му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bibini

bibini Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    9
    Ја има ли некој користено пудрава од Golden Rose и како сте задоволни? :)

19. Puflice

Puflice Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    120
    Јас имам комбинирана кожа,и ја имам користено,премногу го суши лицето и не му дозволува при гестикулации да делува убаво,

На bibini му/ѝ се допаѓа ова.
  20. SexyPrincess

SexyPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    132
    Имам масна т-зона и суви образи која од овие две пудри повеќе би ми одговарало???
    И за преку ден и за навечер со камена??

Прикачени фајлови: