Има на Alverde пудра и коректор 2 во 1 , во стаклено шишенце , таа сигурно одговара на комбинирана кожа. И за пудрите на Лавера можеш да се распрашаш во Космо , која е за комбинирана кожа. Исто и за коректор.
Здраво драга веќе ти одговори коритсаки. На алверде има една евтина 2 во 1 пудра со коректор. Зависи од цената ако ми дадеш буџет до која цена може да гледам ќе ти предложам и други производи. Поздрав
К Ви благодарам. Веке ја имам пробано таа но ми избива мрсно по некое време.. Инаку ми се допаѓа покривноста.Може до 800 денари некоја да предложите..
Мене моментално пудрите ми се од орифлејм и во чанта секогаш носам камена пудра за доколку се појави сјај (а се појавува)
Може ли некоја да ми направи споредба помеѓу Bourjois healthy mix и City radiance? И дали нијансите се исти?
ХМ се повеќе жолти, а сити радијанс се по на розево. Првата е прелесна, а втората малку потешка и попрекривна.
^Pretty natural - Essence убав финиш и за цената за мене беше совршена за секој ден. Дава средна покривност, која може да се надоградува. Bourjois healthy mix- иако е наменета за сува кожа, кај мене на мојата комбинирана се покажа одлична за секојдневно носење, со dewy finish, онака здрав сјај. Покривноста и е средна и може да се надоградува. За цената ако ја најдеш на попуст да ја пробаш. Essence stay all day 16 h- на мојата кожа ја чувствував како потешка, погуста. За дење не се осеќам лагодно кога сум ја носела. Покривноста и е добра. Од овие три прв избор би ми била Essence pretty natural, па Bourjois healthy mix.
Повторно јас Catrice HD ili catrice true skin одговара за сува кожа со мрсна т-зона? Или пак некој друг предлог..
Препорака за лесна пудра за мрсна кожа, да има некој натурал изглед,односно да нема мат финиш ниту пак да се мрси цела кожа,туку да биде онака баш натурал сјај.. Ми треба за секој ден за дневна шминка, можеби и ако имате некое искуство и со оние бб креми ,споделете што е подобро мојов случај. @Biodevojka ако можеш да предложиш нешто , буџетот би бил до кај 700-800денари.
Ќе се убацам непоканета ама дека ги имам користено двете да ти кажам. Покривноста им е слична, на лице исто така се слични во однос на финиш, само мене лично хелти микс повеќе ми издржува, со аура повеќе светнував и не би ја купила веќе во лето. Светнувам и со хелти микс ана после 5,6 саата.. Аура максимум 3 саата ме држеше, сетирана
Да ми препорачате база за сенка,да нд ми се пресликува и да не се собира на линии пошто имам масни капаци?
Urban Decay eyeshadow base скапичка е ама одлична база. Ако бараш нешто поефтино Радиант eyeshadow base околу 400 денари во Космо.