Да, во ред е рокот. Ќе паузирам со користење некое време па да видам. Иначе еве ги состојките доколку некој се интересира или разбира повеќе. Spoiler: Состојки Ingrid Ideal Face
Се согласувам со тебе драга. До таа цена само на алверде. Другите се од 900 па нагоре... Драга дали сакаш да биде покривна многу или повеќе како ББ или ЦЦ крем? И до која цена може да гледам? Поздрав
Драга до таа цена од природните само на алверде. Има една 2 во 1 пудра со коректор таа е убава. Поздрав.
Едноставно не ти одговара пудрата, според состојките сите неприродни пудри содржат лоши состојки. Како и да е,според типот на кожата овде можеш да најдеш многу подобри пудри.
Здраво женски ми се потроши пудрово пред да си купам ново има ли некое од друга фирма и да е поубаво ? Не се разбирам во овие работи бројка 30 користев
Ја зедов боржуа 123 перфект, е сега ако може да ми кажете со кој прајмер одговара? Го имам на катрис златниот 10во1 не ми одговара, се мислам помеѓу лореал инфалибл прајмерот и на ингрид оној за мрсна кожа.
@marama гледав на инста дека ја имаш catrice true skin , имам екстремно мрсна кожа ќе ми одговара ли? Знам дека и ти имаш и ти многу мрсна кожа па да ми споделиш мислење. Се мислам помеѓу катрис хд ( ја имам користено многу сум задоволна) а true skin сакам да ја пробам. Исто ако има некој искуства со true skin, a има мрсна кожа нека сподели искуства
Јас ја купив true skin и имам многу мрсна кожа, не ми одговараше, светев за 2 часа и не ми беше толку покривна. Се вратив повторно на хд, најдобра ми е за мојава кожа.
Каде можам да ја најдам colorstay на Ревлон? Обично ја купував од Зегин (на железничка, Рекорд, Буњаковец). Кај revlon.macedonia, на инстаграм, читам дека сталажа имаат во Бисер и Cosmo во city mall. Не соработуваат веќе со Зегин?
Искрено почесто посегнувам по хд, посебно сега со маскиве ги пробав повеќето пудри кои ги имам и хд ми е подобра од true skin. True skin некогаш многу убаво изгледа на кожа, а некогаш па како да стои над кожата, се двои и се собира. За неа има најмногу поделени мислења, па можеби најдобро да си ја земеш пак хд.
Може ли препорака за течна пудра што поубаво покрива и не ве исфрла? Имам нормална накај комбинирана кожа. Ви благодарам.
@marta993 пудрава на Bourjois Always fabulous во која нијанса ја имаш? Се мислам да ја пробам , нијансата 110 мислам да ја земам
Јас ја имам нијансата 125, претходно ја користев 420 и ми беше многу темна, не знам како ми ја тупнаа во Еликсир Сеуште ја немам отворено пудрава, можно е да ми е малку посветла но се адаптира на тенот и бронзер ќе среди работа. Повели swatch во спојлер ако е од помош Spoiler: Нијанса 125
Благодарам јас онлајн ќе ја порачам и има доста нијанси 100, 110, 120, 125... Мора да искористам пудриве на Буржуа се по 6-7 евра оваа е за мрсна кожа или за сите типови?
Уф попуст за мерак Инаку за сите типови на кожа е , за мрсна ќе треба да се сетира Т зоната, но не е нешто сериозно. Пробај ја, мене ми е преубава, лесна а покривна
Дали некоја има ваква пудра? Да ми кажете како ја нанесувате, преку цевче е и не сака да тече кога притискам. Ја имам од поодамна и не ми е користена заради тоа. Ако ја имате кажете ми како ја користите.