Да , истава ја имам , можно е да се затнало внатре цевчето штом не си ја користела долго време... мене еднаш ми падна на плочки , не се скрши шишето ама престана да ми работи пумпицата и сега ако сакам да ставам ја отворам целосно и истурам на рака. Многу проблематично е,и пумпата и општо пакувањето , не се отвора лесно , а штета толку пари кошта..
Мене зимно време кожата ми е доста сува и ја користам пудрата на Хаушка. Лесна е, прилагодлива, не е многу покривна, ама мене ми е хидратантна и ми го изедначува тенот. Да бидам искрена, најважно ми е што не ми прави лишаи како другите пудри. Бев задоволна и од Phyt's, мислам дека беше француска марка, ја открив на блогот на Биодевојка, но повеќе не ги носат кај нас.
Се надевам дека ќе ти се погоди и тебе, јас се изнамачив додека најдам соодветна пудра за лицево, а да е органска.
Барам предлог за течна пудра, средна покривност, нормална кон маса кожа, возраст 34, да не е матирачка, ама сепак да не ми го масти лицето брзо, нијанса со жолт поефтин. Цена до 800 денари ми е прифатливо. Хелтимикс од Буржоа не ми одговара.
Хелти микс не е за масна кожа , а и оваа на Катрис Тру скин исто така не е за комбинирана - масна кожа. Од Буржуа ако сакаш , пробај ја на тестер Always fabolous. 123 перфект исто од Буржуа си ја пробала? Друга што можеш да ја пробаш е таа на Есенс што ја фалат Pretty naturals.
123 ја имам пробано не ми одговара, а другите ќе ги пробам на тестер. Од Буржоа до сега само од СС кремата сум задоволна ама во поладни месеци. Другите две што ми ги препорача баш ќе ги пробам во ДМ, фала.
Што е така,веројатно не ти е екстремно мрсна, јас би ти препорачала за во зимо да ја земеш Ер Мат на боржуа,а во лето да се задржиш на Цц кремата. Ако сакаш нешто за посебни прилики можеш да ја пробаш на Есте (скапа е) но вреди.
Оваа, од lookfantastic ја порачав тогаш со попуст некаде околу 32евра ми излезе,а во Мкд испод 2000 и не е. Ако можеш да ја порачаш таму често има попусти.
Јас ја имам Define&Conceal покривна е фулл, ама не е за на овие горештини кога е посвежо времето е топ. Мене ми е убава ептен.
Која пудра би ми ја препорачале слична на Revlon Colorstay? Комбинирана кожа имам, многу ми е чудна мрсна т зона но кога нанесувам понекогашпудра челото ми се перути, во делот околу нос не се впива пудрата и изгледа cakey . Од Ревлон ја користам нијансата 200 nude и едвај ја наоѓам па сакам да пробам со друга