Апдејт: Најверојатно не беше до пудрата или лицето едноставно ми се навикна на неа. Сега пудрава не би ја менувала за друга. Средна покривност, стои повеќе часа дури и на горештиниве. Единствено што малце ми смета е што после неколку часа светам ама сепак не е многу тоа со оглед на тоа дека имам масна кожа. Пудрава особено мислам ќе им се допадне на тие што имаат помалку масна кожа или комбинирана. Не знам како е можно ваков ролеркостер на размислувања да имам за производ ама сега ми е ТОП.
Help , nekoja preporaka za pudra za masna koza, po moznost da e mat i da ne e lepliva na lice... momentalno ja koristam hipoalergenic no ne e pokrivna i e lepliva :/ mislis ako se pomines so prst ke ja izbrises... btw ja imam koristeno seveteen mat plus , no premnogu oksidira duri i najsvetlata nijansa...
Пудра со средна покривност, или целосна небитно за масна кожа која брзо светнува ама и на периоди е сува, ама најбитно да не се пренесува на маска? Многу е грдо кога ќе ја извадам маската цела кафеава. Не сакам мат пудра затоа што ми делува на лице како брашно. И ве молам без совети да не става пудра ако толку ми смета трансфер на маската.
@simoncelicius и мене ме интересира дали некој користи пудра која што не му се копира на маската... мене со сите пудри што ги имам дома ми се случува ова. Поготово ако се испотам ептен.. Не сум пробала само со фиксатор да видам како ќе биде. Ама ќе купам наредна недела па ќе пробам и така.
Пудра што не остава траги на маска а да не е мат тешко ќе најдеш. Ревлон инаку од сите што ги имам најмалку се пренесува на маска. Имало денови кога била ептен чиста.
Џабе е што и да ставиш, ќе се пренеси, поготово сега во летниот период кога е многу жешко. Телото се поти и плус маска залепена на лице, ќе се пренеси секако. Се испробав, со фиксатор, со повеќе камена, уште по мат пудра, џабе е. Од есте лаудер само кога ја ставив малце ми се пренеси, ама тоа ваљда беше пред да почнат овие ептен горештини. Немаме спас ич да не се пренеси
Препорачајте течна пудра за овој период, со лесна текстура, може да е средно покривна, за нормална кожа. Да ја има во ДМ.
Па не, немам осетено никакви негативни ефекти. Некогаш носам пудра по цел ден или неколку часа навечер кога сум излезена и супер ми е.
@simoncelicius @koritsaki од essence pretty natural најмалку ми остава траги на маската од се што сум пробала. И прилично е ефтина, а воопшто не е лоша. Средна покривност има. Не е нагласено за каков тип на кожа е на амбалажата.
Се мислам која да ја земам. Имам акни па да не бидам шарена во лицето... Сакам некоја покривна како Катрис, ама по лесна да е. Имаш некоја препорака?
За во лето е океј оваа на Есенц, но ако сакаш некоја потрајна, покривна подобро Ревлон или Боржуа 123
Ја пробав денес прв пат Estee Lauder double wear, мајка ми си ја купила но нијансата не и одговара и ми ја даде. Поубава пудра ја на лице не сум ставила. Многу убаво ми легна, не ми ги истакна сувите делови на лице и најбитно за мене на носот ми се нанесе совршено и не изгледа воопшто "cakey". Ја одбегнував до сеа ради тоа што нема пумпица/спатулче за нанесување, но нели седи вака убаво на моето лице, воопшто не ми смета