Од каде бубаче? Не сум во мк само. И уште ова, која нијанса да ја земе мајка ми? И треба една/две нијанси потемни од мојата. Јас ја имам 2C1 pure beige. Не им ги разбирам нијансите, многу чудни им се. Едит: најдов пумпа, фала ти за предлогот.
Од mac cosmetics можеш да земеш пумпица,ако најдеш и од Есте супер. Јас барав од Есте немаше тука,па земав од mac. За нијансите не знам најдобро тестер да си проба.
Не знам точно која членка спомна дека користи осветлувач за пудра, може ли да ми кажете од кој бренд и дали ги има во дм? Сите нијанси ми се темни, а задоволна сум од некои пудри како ми лежат на лице
Од Катрис не можам да најдам слика, а овие се на Алверде, само нешто тешко се наоѓаат, дали ќе ги повлечат од продажба наскоро...
Од Pretty naturals која нијанса одговара со Буржуа хелти микс 52? Некако ко сите да беа темни кога ги видов во дм, а на нет 040 би требало да е слична.
Јас ја користев 123 истата нијанса (52), а од оваа 050 ми легна. Прво ја имав купено 080, ама сфатив дека ми е темна.