Ја купив Pretty natural и вчера дома ја тестирав со вежбање. Пудрата не мрдна, а бев испотена на лице. Зедов нијана 050. На shade finder-от од Есенс ми покажа дека 060 е прв, а 050 втор избор. Ама 060 ја нема кај нас.
Може некој да ми препорача секојдневна пудра за сува - комбинирана кожа? Немам проблематично лице, ја имам Aura Cover Me и катастрофа ми е, кожата сува и на денска светлина како маска да имам на лице. Не сакам тешка пудра, сакам повеќе да биде кремаста
Таа Cover me на Аура е исклучително за мрсна кожа, и треба да се внимава колку се нанесува зошто е навистина покривна. Јас би ти препорачала или Bourjois Healthy mix или на Catrice True skin
Pretty natural oд essence Јас веќе една недела ја имам и сум воодушевена . Малку мене ми е со glow ефект , покривна е ... мн изгледа свежо лицето со оваа пудра .
Им пишав мејл, ама не ми одговориле. Во Космо во Гтц ми кажаа да пробам да ја побарам во Зебра, ама не ме води патот натаму воопшто. Ако случајно ја начекам, ќе пишам.
Женски,дали некоја ја има користено оваа пудра на ГР, дали сте задоволни и по која цена можи да не најди?
Ја имав користено пред неколку години и не бев задоволна, посебно бидејќи за таа цена можеа да се најдат и подобри. Мислам дека ја купив околу 370 ден. Сега би си ја купила на Есенс новата или на Катрис.
Јас имам мрсна кожа и пудрата ми е одлична. Сега за летово зедов 070 инаку ја користев 050. Позитивно сум изненадена, не ја чувствувам на лице. Препорачувам!
Благодарам многу,јас користам од Авон пудри и задоволна сум многу,ама сега сакам да сменам некоја.Искрено мислам дека пудрата е огледало на лицето,па треба да биде соодветна и брендирана барем пудрата,да не биде фуш,ем неквалитетна ем да го оштети лицето.
се мислам помеѓу bourjois healthy mix и essence pretty natural ,која од овие мислите дека е подобра за мрсна т зона и има подобра покривна моќ?
Хелти Микс е за сува кожа, Есенц не е многу покривна но одлична пудра со трајност од 8+ часа. Ако сакаш покривна пудра тогаш Боржуа 123 Перфект.