Јас ја немам користено, ама знам дека ја гледав нонстоп по интернет ја фалеа многу девојки со мрсно лице, а и мислам дека ја има во дм. И гледајте пудрите, коректорите да ги нанесувате со чисто и малце мокро сунѓерче, така ќе добиете по природен ефект, наместо со четка.
Има повеќе видови за мрсна кожа,за секој ден ако ти е дефинитивно Прити Натурал на Есенц или Makeup revolution Define&Conceal.
Јас ја користам. За чудо, иако читав негативни искуства многу ми се погоди. Ама тешка е да, ја носам кога ставам потешка шминка и ептен минимална количина нанесувам. Имам сува кон нормална кожа, мене стварно ми се погоди. На попуст кога е за 200ден е повеќе од одлична. Јас така ја начекав, за тие пари е многу добра, баш покривна.
Бев во три парфимерии, реков да видам шо има, како, предлози.. му ја спомнав од Аура Cover Me се негативно за неа и ме помислија.. после прашав за Loreal новата као демек на попуст била 500ден. иначе била 610 ден. И ми понудија нешто од NXY и на крај се зедов, пудра не, оти сеуште не знам.. Сега се двоумам помеѓу Loreal и COVER ME
Од Loreal земи ја, доста е покривна, а ти тоа го бараш. Џабе се двоумиш толку, дури не пробаш на своето лице не можеш да знаеш. Така што, само со проба можеш да увидиш која пудра најмногу ќе ти одговара.
На лореал мене ми беше многу лоша. Имам целодневно тестирање на инстаграм, ќе ти оставам линк за да видиш како изгледа на кожа. https://www.instagram.com/tv/CNF2miqnHfD/?utm_medium=copy_link
ме изненади, мислев за цената е нешто wow.. За оваа што мислите? Напнав малце, ама готово нервите ми попуштија
Убава е оваа, имаш и за неа видео ако сакаш да го видиш Последното видео што го имам е за пудра од аден, ептен е мат таа, има средна кон висока покривност и сега е на акција на штандовите на рефан околу 250 ден.
Најдобра, и за дневна и за ноќна варијанта. Доста покривна е и изгледа природно на лице. Доколку сакаш по природен изглед тогаш нанеси ја со сунѓерче, ако сакаш поголема покривност нанеси ја со четка. Лесно се надоградува.
За мене е сепак незаменлива Catrice true skin. Пудрава кога ја сетирам изгледа исто и после 10 часа, со носење маска и препотување. Би ја платила и поскапо.
За оваа имам пишано мислење во темата “Производи што не би ги купиле повторно” баш прецизно имам објаснето, прочитај па одлучи.
Ве читам цело време и не можам да се одлучам, се мислев за pretty natural од essence, ми треба секојдневна што нема да ми биде тешка и да се познава како паштета ама пак и да покрива . Инаку имам масна кожа?
Catrice hd или pretty natural земи си ја. Зависно колкав "проблем" сакаш да си покриеш. Ако ти треба поголема покривност тогаш catrice.
Catrice hd ја користев до сеа, убава ми е многу ама сакав да сменам малку да пробам нешто ново За масна кожа се и двете?