Сакав некоја тинејџерска линија на пудри. Но ќе размислам, можеби ќе ја пробам и оваа. Колку пари е и за каква кожа е
Јас сега си земав камена пудра од Golden Rose, бројче 6. Сакам камена зашто ми е полесна за во лето, неможам да се трупам со течна. Ваква е.
Jaс имам доста проблем со избор на пудра, кожата на лицето ми е мрсна а т-зоната сува. Некоја препорака?
Јас прво ја користев таа DETOX али ја заменив со оваа бидејќи е ептен полесна а ептен покривна, тоа е чудо невидено. Инаку не пишува за каква кожа е а јас на пр има комбинирана (тук таму имам некое бубуличе и флекичка) и супер ми е. Инаку е 800 денари, али трае 2 3 месеца, не се умирисува, квалитена и се исплати. На пр јас ја пробав и таа на REVLON (некоја девојка што праша) таа е екстремно тешка пудра, мислиш порите ти ги затвара скрос на скрос и не ти дише кожата, покривна е али не е толку колку што очекував. И таа е за комбинирана кожа, али енкако прави да лицето да свети ЗНачи лето е, треба нешто полесно да си земеш-мојот е таа на Bourjois овошната
Не зезај?! Ау што им е проблемот бе, пред две недели бев, и ги гледав цените и ми беше чудно како Буржоа им се поскапи, дури и прашав! Задоволна е она?
Денес ја купив пудрата на Мис Спорти, соу мат се вика, и многу е убава. Навистина има мат финиш и нема потреба од пудра во прав или камена.
Оваа ми е најнова во колекцијата и морам да кажам дека имам поделени впечатоци... Како основна пудра не би ја користела, најпрво што има слаба покривност, потоа навлегува во порите (сопственик на супер-огромни пори оувр хиар) што секако изгледа одвратно. Меѓутоа, добро функционира како замена за камена пудра. Дава интересен финиш, природен, семи-мат со многу ситни светки. А да, и не е за маратонско носење, по 3-4 часа се кашка некако...Деновиве планирам да ја тестирам и на сестра ми, која има нормална кожа, да видам како ќе се покаже. Се на се, мислам дека не вреди илјада и кусур денари. За тие пари ја земав Лореалот минерална пудра која беше неколку класи над оваа.
Jaс ја користам таа. Едвај чекам да ми се потроши и да купам друга. Катастрофа. Ја ставам на рамниште со Имапа, само што не ти тежи на лицето. Не е ни многу покривна, освен ако не си решен пола пудра да ја потрошиш. Топло НЕ ти ја препорачувам.
Ја има користено некој пудрава? Неодамна во новоотворената продавница на Голден Роуз ми дадоа тестерче од неа и дури сеа ми текна да пробам да видам, пудрава е преубава , какво ми го направи лицево , згора на тоа ја ставив директно на лице без предходно да ставам крема, а мене лицево ми е ептен суво, но пудрава без проблем се размачка, уште понеделник идам да ја земам