Essence pretty natural не е баш за мрсна кожа, ќе светнеш за два саати. Моја препорака ти е Catrice True skin.
@Lavender4 деновиве ја тестирам од bell full cover и сега за сега ми е супер. Вчера ја носев од 7:30 до 21:30 и кожата имаше многу благ сјај после толку часа. Средна кон висока покривност и има фин избор на нијанси.
И true skin не е баш за масна кожа. За комбинирана да, може да пројде ама за масна никако. Може си зависи и од кожа до кожа ,јас ја пробав неколку пати и за 2 часа си светев
За мрсна кожа од преку 20 пудри што имам испробано , три ќе ти издвојам Bourjois 123 perfect Mac Studio fix fluid Bourjois always fabulous. Ете и Estee Lauder Double wear би ја додала, значи за една не можсм да се одлучам . Сите овие имаат средна покривност, поприродно изгледаат доколку ги нанесеш со сунѓерче, поголема покривност доколку сакаш - со четка. Сега зависи колку пари сакаш да дадеш за пудра , ама со ниедна од овие нема да направиш грешка. сите овие , освен таа always fabulous ги имам користено над 3 пати и со две раце потпишувам дека се одлични
Се согласувам. True skin за масна кожа е катастрофа. Сестра ми има комбинирана и таа не е задоволна. Јас ја користам на Ingrid мат пудрата и сум задоволна.
Дечки плс некоја препорака за пудра за сува кожа никако не можам да си погодам. Обично имам нормална кожа, и си ја користам loreal infallible пудрата, меѓутоа штом иди поладно време, есен и зима, ненормално многу ми се суши кожата, па оваа пудра ич не ми одговара
Zenski, ve molam predlozete mi dobra pudra za suvo lice.. Da ima i dobra pokrivnost.. Momentalno ja koristam ovaa i e super za suva kozha, ama sakam da smenam
Здраво женски. Ве молам за мислење. Имам мрсна кожа склона на црнки. Една година ја користам катрис пудрата,но сега почнав веќе по цело лице да се нафрлувам и со акни. Дали мислите дека треба да ја сменам? И препорачајте пудра за мрсно лице склоно кон црнки и акни. Ви благодарам
Пудра за лице со акни оваа на La roche posay. Има две нијанси , не е мн покривна ама за тој тип на кожа со акни е супер
Ако ја користиш Катрис ХД може да ти е од неа, доста девојки се исфрлаат од таа. Мој предлог ти е Катрис тру скин доколку немаш баш масна кожа или Ревлон колорстеј за мрсна кожа.
Предлог за пудра за мрсна кожа, имам користено секакви пудри од сите после 2-3 саати светнам како лампион. Битно ми е да е покривна бидејки имам флеки од акни, но да не е нешто тешка на лицето. Да напоменам дека секој ден ставам и би било супер да не е скапа туку дрогериска пудра. Ps: моментално ја користам essence long lasting foundation во стаклено шишенце, океј е 7/10. Фалаа