Ја има во ДМ и Космо во Сити мол до вечер. Ја видов и во ДМ во ГТЦ, ама ги нема сите нијанси и не знам до кога е попустот. Од 53-56 беа нијансите. 655 е инаку на попуст.
ништо посебно, јас ја утнав нијансата па ја дадов на мајка ми, али имаш подобри пудри во секој случај...
Последно купив на МАС пудра , и за чудо ми се погоди, посоленка е од Ревлонот, ама пофино на крај си делував. Кај мене зависи и дали со прсти или сунгерче нанесувам. Нешто не верував во поскапи пудри после Estee Lauder , ама конечно задоволна сум.
Јас ја користам баш погоре имам пишано за неа, мене ми е океј добра е средно покривна само што мене брзо ми излегува мрсно на површина ама така ми е со секоја пудра.. Иначе мене не ми оксидира.
Ја добив на поклон и не знам како да ја користам.. Има кремаста структура, мат. Вообичаената течна пудра ја тураш и размачкуваш, а оваа не знам како.. Дали се користи самостојно, дали како подлога, дали одозгора.. не знам. Помош?? п.с. - од Авон е , Cream to powder flawless
Женски, ми треба мала помош. Сакам да си ја земам есенс прети натурал пудрата за секојдневна варијанта, е сега, со нијансите не можам да се снајдам, а и нема тестери баш.. Што мислите која нијанса ми би ми одговарала најмногу? Од катрис хд користам 030, од есенс 16ч 015. Пробав и со тестот ама пак не можам да ja погодам...
Девојки може мала помош Се мислам помеѓу овие 3 пудри loreal infallible mat, bourjois 123 perfect и bourjois always fabulous. Не знам која да ја земам. Моментално користам ревлон и задоволна сум од истата, меѓутоа при крај ми е и сакам да сменам. Може да ги споредите овие 3 пудри кои ги пишав, која е најпокривна од истите и потрајна? Иначе имам мрсна Т зона. Фала ви многу
Loreal infallinle matte нијансите се чудни, и најсветлите се темни , мене не ми се допадна и поради тоа што ја чувствував на лице. Bourjois 123 perfect и alway fabulous , на првата финишот и е по брашнаст , а втората е мат но не да биде ко маска на лицето. За вторава види кои нијанси ги има во Мк доколку си мн светла во тенот, јас ја купив во странство и тука имаше и посветли нијанси. Јас би ти рекла една од овие две на Bourjois да си избереш, можеш и Bourjois Air mat да ја ѕирнеш
Avon PULLED THROOUGH !!!! | Avon Ultra Matte - Cream to Powder Foundation Review - YouTube Еве, сама прашав и сама ќе си одговорам Девојкава супер објаснала, и гледам дека ќе ми биде од корист пудрава. А, се си мислев дека за џабе ќе ми стои. Изгледа дека сепак ќе ја потрошам. Па, ќе ви споделам подоцна и мое мислење. Поздрав