Предлог пудра за кожа со активни акни? Гледам многу ја фалат Bourjois 123. Некој со акни да ми предложи некоја пудра која нема да ми ствара нови акни, не мора да има некоја екстремна покривност. Да изгледа природно и да не е многу тешка.
Нормална и комбинирана. Не е за баш сува и баш мрсна кожа. Има многу добра покривност и не потполно мат финиш. Во лето ја користев со лесна крема, а сега со похидратантна и ми одговара. Јас сум презадоволна.
Јас ја користам првата, ептен покривна пудра ова е ново издание мене лично претходната што им беше со розеви букви на пакувањето ми беше мнооогу подобра. Убава е, но обавезно убава хидратација пред неа! Барем мојот случај е таков, ако не ставам убаво хидратантна крема пред пудрава, одма се познаваат суви места, линии итн.
Во зависност од подлогата/кремата добро ми се прилагодува и мене, затоа и ми е омилена последнава година.
Јас го купив, доколку нема што да покриеш и имаш чисто лице супер е , го изедначува тенот , јас го нанесувам со прсти за повеќе покривност , трае 4-5 часа . Јас имам комбинирана кон нормална кожа и добро ми одговара , не светнува брзо ( секако сетирам) . Малку нијансите се чудни , мојата е light и оди на портокалово , убаво пробај си ги нијансите и на дневно светло . За цената е добра , доколку нема што да покриеш имаш сува/нормална или комбинирана кожа ќе ти одговара.
Pa da imam cisto lice so nekoi minimalni crvenila, mi treba nesto samo za izednacuvanje na tenot taka da obavezno ke go kupam. Ima li pogolem izbor na nijansi? Imam svetol ten so zolt podton. Se izvinuvam za latinicata