Освен на Hauschka, има ли друга природна пудра што не ги затвора порите? За масна кожа, без акни. Пробав на Алверде, многу мириса на алкохол и се перути чудно.
Природни пудри има на Lavera, Essence (bb крема всушност) , Logona , јас лично ги немам пробано За оваа на Есенс зборувам
Предлог пудра за комбинирана кожа имам бели поткожни кои посебно доаѓаат до израз кога ќе ставам пудра затоа сакам некоја со добра покривност?
Jas ja koristam i ne ja menuvam zavisi i do kakov tip koza imas tecna e ama pokrivna i ne mi e teska na koza vekje nekoe vreme samo taa si ja kupuvam i ne planiram da ja smenam
Ти благодарам на одговорот. Јас ја земав 14ка мислам е најсветлата, таму ми се виде според тестерот дека ќе ми е супер ама дома некако гледам темна ми е... Дали таа е најсветла или сум згрешила ? Јас имам прилично светол тен на maybelline fit me долго време ја користев 105 таа ми одговараше супер, така да не знам која би била идеална за мене од affinitone
Mislam deka e obratno ja sum bas bela i svetla ja koristam 24ka beige ja koristam plus so korektor art deco camouflage i ne ti treba niso dr
Ај помош! Сакам да земам Ревлон колорстеј за комбинирана кожа, порано користев 180ка ама светла ми е. Сакам само да не е розева. Моментално користам Макс фактор бр.109. Некој совет за нијанса?
Кога ќе биде достапна во МК, ви ја препорачувам, односно го препорачувам тонираниот серум на Лореал со хијалуронска киселина. Има многу интересна структура, мене ми изгледа како нешто меѓу бб крема и пудра. Има средна покривност, по нанесувањето се топи со мојата кожа, буквално изгледа како да немам ништо на лицето. Јас се заљубив, па плус и нијансата до сега никогаш не ми била олку погодена. Не ми ги истакна сувите делови на лицето, не ми се собра во линиите околу очи и делот околу нос и уста ми изгледаше убаво.