Teint miracle од Lancome ти е подобра за сува кожа. По хидратантна е од teint idole ultra wear, иако не е таа некоја претешка според мене teint miracle може повеќе да ти одговара.
Дали некоја ја користи на Nyx born to glow да ми каже во врска со нијансите дали имаат добри нијанси?
Здраво девојки имам масна кожа сега не толку, можам да кажам нормална ми е, инаку ми е екстремно масна. Дали лореал инфалибл у стаклено шише ќе ми одговара за овој период? Знам дека е ептен фалена пудра, моментално ја имам ревлон и другата лореал инфалибк у тубиче , но ми изгледа суво без сјај кожата. Или можеби предлог за некоја друга до 900-1000 ден. Акни немам само пори и црнки и сакам сјај и живост на кожатњ.
Јас имам комбинирана кожа со мрсма Т зона И најчесто употребувана пудра ми е Севентин тајм плус, во мали пластични шишенца се наоѓа.Мене ми одговараше, лесна е на кожата. Со месеци сега немам користено никаква пудра, па не можам од скоро да ти препорачам некоја.
Сува ти е во зима кожата затоа и пудрите ти делуваат суво. Ти треба добра хидратација плус прајмер за пудра. За зимо ја препорачувам Makeup revolution Define&Conceal ама ако не можеш да ја најдеш можеш таа што ти ја препорача @koritsaki или пак Боржуа перфект 123 Освен тоа Есенц прити натурал убаво легнува овој период со или без прајмер па пробај си која ти одговара.
Ми треба совет. Сакам да ја порачам пудрава, прочитав преубави reviews и многу ми е фален брендов, ама шо да праам со нијансиве?! Имам потемен тен, некој од искуство да ми даде некоја препорака?
Zdravo ! Nekoj sto se razbira vo sostav na pudri da mi kaze mislenje? @Biodevojka Sostav Aqua/Water/Eau, Cyclohexasiloxane, Nylon-12, Isododecane, Alcohol Denat., Cyclopentasiloxane, PEG-10 Dimethicone, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone PEG-20, Polyglyceryl-4 Isostearate, Disteardimonium Hectorite, Phenoxyethanol, Magnesium Sulfate, Disodium Stearoyl Glutamate, HD/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Methylparaben, Acrylonitrile/Methyl Methacrylate/Vinylidene Chloride Copolymer, Tocopherol, Butylparaben, Aluminum Hydroxide, Isobutane, Silica, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxy Hydrocinnamate
За составот не знам многу да ти кажам, но бидејќи ја користам - ќе споделам мое лично искуство. Многу убаво се размачкува пудрава и има солидна покривна моќ. Мирис има пријатен, те. не см сигурна и дали воопшто има некаков мирис. Ако ти е мала покривноста, можеш да додадеш ште еден слој. Јас ја користам во еден слој и ја размачкувам исто како крем да си ставам на лице. Многу лесно се размачкува и после и убаво го изедначува тенот. Нијансата ми е погодена екстра. Дури и кога ја имам на мене, ретко кој приметува дека см ставила пудра. Ја ставам неа, руменило и маскара на горните трепки. Ептен природен и пријатен изглед ми дава. Пудрава ептен ми се погоди, би сакала да слушнам и јас збор два за составот.
Здраво девојки, имам многуу сува кожа склона кон акни и неправилности, но се двоумам која пудра да ја изберам. bourjois healthy mix или loreal true match. која има поголема покривност ?
Не се разбирам многу, но наидов на ова може ќе ти е од корист. https://www.instagram.com/diamaramakeup/p/B5xl-LBpjAC/?utm_medium=copy_link Инаку има апликација INCI beauty каде пишува што е добро а што не во составот на некој производ.
Јас ја имам користено , не ме воодушеви баш . Има средна покривност и дефинитивно е наменета за сува до нормална кожа . Јас имам комбинирана кожа и не ми одговара Имаат одличен избор на нијанси Мене од нивните совршена пудра ми е cant stop wont stop од неа ги користам нијансите vanilla или natural
Одговара ли за мрсна таа и дали е за секој ден? Исто и за Пурито ќе те прашував дали е за мрсна кожа.
Nyx can’t stop won’t stop е многу матт и сува и е баш за комбинирана или масна кожа , а со другата born to glow се зезнав многу ми светеше.. Инаку Purito е исто предобар бб крем , јас имам комбинирана и ми одговара ама обавезно сетирам со бебешката пудра babylove од DM
Jas ja simnav aplikacijata ama ne znam kako raboti Go pronaogjam proizvodot ima sostav no ne sfakjam kako da znam dali e okej ili ne e okej? Ako znaes da mi objasnis