@Slatkish255 Од MAC Pro longwear е супер за комбинирана кожа , можеш да ја пробаш. Полупокривна е и е ок за трајност. Face and body е подобра за сува кожа и не е толку трајна како другава
Што мислите за fit me-maybelline, Bourjois-healthy mix и Loreal- Infaillible? Се работи за кожа склона кон акни и мрсна. Барам да е доста покривна
Healthy mix не е за мрсна кожа. Од Loreal infallible matte можеш да ја пробаш , од Bourjois 123 perfect ili air mat
Jas ti ja preporacuvam na loreal. Voopsto ne e teska, se pokriva i nekako ubav sjaj dava natural izgleda. Zboram za taa vo stakleno
Здраво девојки..во потрага сум по пудра за лице со чувствителна и мрсна кожа склона кон акни,ве молам за препораки
A што би препорачале за прекривање на бемка која и не е баш мала.Ги фалат catrice camouflage cream малите ама незнам колку ќе врши работа.
Здраво.Ја користам Catrice во стаклено со пумпица веќе долг период можи има 3 год.Проблемот е што ја земам истата нијанса но некако на лик ми менува као оксидира и изгледа време и е да се смени.Имам комбинирама кожа без нешто акни освен пред период најчесто флеки од што ги гибам и поткожни.можеби и од.пудрата..Нез предложете ми некоја пудра да си земам.утре.поз
Пробаб ја на Катрис true skin. Сатен финиш има, не е толку мат како другава и дава поздрав изглед. И не ја суши кожата и не оксидира.
Здраво девојки, користам bourjois healthy mix,добра ми е пудрата бидејќи имам сува кожа но некако брзо ми светнува лицето, булвално светам како лампион ако не ставам и камена. Има некоја пудра слична како оваа само да не свети толку, да не морам за секаде да ставам и камена пудра?
Девојки,да ми препорачате добра пудра во стик и генерално што мислите за пудри во стик,дали се добри?
Мене лично не ми се допаѓаат. Погусти се и поради тоа како да не се впиваат туку стојат како маска. Единствено би користела некоја потемна боја за контурирање.