Се мислам помеѓу Maybelline super stay 30h active wear Loreal Infaillible vo stakleno Bourjous 123.Мрсна ми е кожата,со акни на некои места. Сакам да е многу покривна.
Која нијанса на Буржоа 123 перфект одговара на Катрис ХД ликуид ковриџ 02 роус сометиг, дали некој знае? И ако некој ги користил двете пудри, ако може да направи споредба?
Zenski da mi preporacate drugstore pudra. Na svadba sum letniot period sto znaci ke bidam vratena od odmor potemneta i taa pudra bi ja koristela 1 do 2 meseci ( zatoa ne bi kupila high end pudra koja ja koristam zimskive meseci). Pa bi sakala sega da kupam da probam kako ke mi bide. Pokaneta sum kako kuma pa bi sakala da izgleda ubavo pudrata.
Боржуа хелти микс Ревлон колорстеј Идеални се. Ќе си побараш и прајмер за нормално/сува кожа и ќе ти трае.
Предлог за некоја пудра од Yves Rocher.. Досега не сум ги користела а слушам позитивни работи за нивната козметика па решив нешто да нарачам. Ако некој има предлог за нивна пудра која е добра?
Користев буржоа хелти мих, но многу лесно ми се брише од лицето. Сега повторно сум во потрага по пудра и смрт ми е зошто не знам што да земам. Имам нормална кожа, сега малку сува зимно време. Значи сакам убава, лесна и свежа пудра, сите што ги земав ми делуваат како кал да имам на лице. Препорака некоја?
Оваа пудра одговара на 90% од луѓето на кои сум ја препорачала. Јас не ја сетирам, кожата ми е комбинирана, но одлично се држи. Сестра ми има нормална кожа и исто и е супер, ниту таа не ја сетира. Многу е лесна и пријатна на кожа, има средна покривност, може да се надогради.
Ја гледав баш, но не ја земав. Користев на белл долго време таа со алое што беше, ама ја снема. Ми се допаѓаше многу. Ке ја пробам оваа.
Девојки препорачајте ми некоја пудра за сува кожа од која сте задоволни со средна/ висока покривност? До сега ја користев на Loreal true match и супер ми легнуваше на кожата меѓутоа не ми е доволно покривна. Сакам сега да пробам некоја со поголема покривност од таа.