Искуство од други девојки ( најверојатно поради составот) не можам да кажам лично за себе. Јас имав проблеми со акни поготово хормонални но ги средив. Е сега дали од пудрата ми се влоши лицето или од други х фактори не можам да тврдам пошто цел живот дури и во тинејџерство имав преубаво лице. Затоа реков да внимава.
Дечки,јас имам едно прашање како правилно нанесувате мат пудра,нели таа брзо се суши штом се нанеси. Исто и мене,дали пред да ја наместите употребувате крема за лице некоја помрсна (јас моментално ја користам кремата за лице од Фитогал која е сјајна).
Јас обавезно ставам крема, но лесна некоја што си ја користам за преку ден. Го избегнувам носот бидејќи кога ставам крема таму пудрата ми светнува и полесно изчезнува. Исто така откако ќе ја нанесам кремата чекам неколку мин да се впие добро во кожата.
Барам пудра со висока покривност да биде за масна кожа со акни,catrice hd ili loreal infiable во стаклено што мислите или некој ваш предлог.Сакам цел ден да ми стои.По незнам кој пат прашувам и незнам што да земам
Подобро loreal. Јас имам кожа склона кон акни и еден период ја користев на catrice и приметив дека многу ме исипуваше, додека од loreal тоа го немам приметено.
А може ли да ми кажеше која пудра е тешка пудра,и зошто тешка ја викаат? Пред некој ден бендисав една пудра цената беше 650 ден.и ја прашував продавачката за пудрата дали е добра,ми вели не таа пудра,таа е многу тешка пудра. Зошто се тешки,што содржат во нив и за што служат?
Тешка пудра јас барем подразбирам по многу покривна пудра. Мене ми е безвеза кога некоја продавачка ќе ми каже пудрава е тешка. Зависи за кого како. На многу MAC fix fluid им е тешка , покривна, мене не ми е тешка. Исто и за Bourjois Air mat и Estee Lauder Double wear
@buba4e89 ај да ми препорачаш некоја пудра ама што екстра покрива. Некоја "тешка" , не знам ни како да се изразам. Што велат како за пред камера И течна и камена. Ама рачунај дека во мојот град нема дм. Има само класична парфимерија која е прилично снабдена. Или ако мислиш дека може и на фришоп да се најде. Значи сакам лицето да ми биде џам Како на водителките И добар руж Нијансите рачунај како за тебе
Боржуа Хелти Микс Севентин Time Лореал true match За хелти микс најдобро ќе ти каже @koritsaki Останативе две девојкиве ја фалат таа на Лореал ко поидеална. Јас имам друг тип на кожа па ги немам користено. За руж зависи што нијанса бараш, убави се тие малите на Боржуа ама и на Катриц и Есенц не се лоши. Јас од Авон користам и едно од тука што го купив. За комбинирана е,но мене лично не ми се свиѓаше.
@Bubce38 Пудра каква што опишуваш е оваа. Но скапичка е, а можно е да ја има во фри шопот. Буржуа е одлична за сува кожа, може да земеш и коректор за под очи, пример Мејбилајн age rewind. И камена пудра.
Есте Лаудер е бр 1 за мене. Најдобрата пудра евер. Во фиока ми седат 2 на Mac studio fix fluid и една на Диор.. не знам зошто мене не ми се допаѓаат толку, Мекот по втор пат не ми се погоди Катрис Тру Скин ми е погодена и неа ја користам со камена на Мек и одлично изгледа
Bubce38 можно е таа на Лореал да ја има. За кој фришоп зборуваш? @cooll јас не би и ја препорачала баш оваа пудра на EL , за комбинирана-мрсна кожа е , нејзината е сува За сува кожа од ЕЛ или double wear light или оваа