Јас имам комбинирана и одлична ми е. Нити ми ја распукува, има добра покривност и трае што е најбитно (бар за мене) Јас ќе кажам пак, без искуство сум, ама обично кога нешто ќе ми се погоди не го менувам додека не ми направи проблем .
Во Шатци 700 денари Лореал може да ја има дека имам гледано производи на Лореал на фри шоп. Не знам од каде си и дали имаш Шатци (Schatze) парфимерија кај тебе, ама мислам може и онлајн да се нарача, затоа што и Боржуа Хелти Микс и Лореал true match се на попуст во таму 705 денари
За тој на Евзони што е мислам. Оваа е за комбинирана кожа, таа има сува нема да и одговара. Може и Ревлон колорстеј @Bubce38 само ќе бараш за нормално до сува кожа. Ја има во Зегин.
Јас кажав со која пудра Бубче може да го добие изгледот како за пред камери. Секако не е пудра за секој ден. Кога ја пробав немав некој огромен кејки ефект, да се познава дека имам пудра. А немам мрсна кожа.
Вака ми треба мене пудра што не мора да е мн покривна, но сакам да е ја прави кожата на лицето нежна и сјајна ко сатен? Која би ми ја препорачале?
@Bubce38 Немам одено оддамна во фришопот ама претежно се поскапи пудри. Како што имам запамтено мислам имаше штанд и на Лореал. Ако сакаш можам да ти кажам кога ќе има големи попусти нареден пат на козметика и да си тркнеш до Грција ,зошто често ставаат тука во парфимериите Sephora , MAC, Hondos center попусти до 50 % и штета е да не искористиш. Јас баш пред недела дена ја купив пудрата на MAC fix fluid со 40% попуст 23 евра , пред некој ден завршија сите попусти.
Тогаш би рекла Essence pretty natural. Иако Есенс немаат според мене добри пудри, оваа баш се издвојува.
Похидратантна е и убаво легнува на кожа, не е како маска и има природен финиш, дава здрав изглед. Јас ја користам Катрис Тру скин и ми е најпогодена, попокривна е, но има повеќе сатен-мат финиш, не сјаен. А Катрис ХД е баш покривна и уште по мат и знам многу девојки кои се исфрлаат од неа.
Дали некој ја користи,дали е добра,денес ја купив 160 ден.Не знам искрено,дали е добра.дачи н кој воопшто ја користи?
Ја немам користено ама мој совет ти е да инвестираш во некоја поскапа и поквалитетна пудра. Можеш есенс, катрис.Пудра од Малена не би користела никогаш.
Искрено,ни јас не би ја користела ,сакам нешто ,побрендирано,сепак за лице се работи ,нека биде и поскапо Дечки,мака мачам за да одберам течна минерална пудра за лице,се шетам ваму таму.Користев една од Авон долго време сега немам од каде да ја нарачам,а и сакам да сменам малку.Дајте ве молам кажете кои пудри ги користите цена и дали сте задоволни?Ќе во бидам преблагодарна.
Јас конкретно имам многу бел тен кон розево и сјајна кожа,цената нека биде како за почеток од 400 ден.Фала многу !!!
Катрис со пипета што е. Страшно добро лежи на лице. Ама ако имаш проблематично не ти ја препорачувам.
Значи мрсна кожа имаш , така Ѕирни ги овие две, јас би ти дала совет плус да си земеш пудра во прав или камена пудра да ја сетуваш ако сакаш подолго да издржи. Зошѕо мрсна кожа е мрсна, колку и да покрива пудрата за некој саат ќе засветиш..