Zdravo devojki. Koja techna pudra i korektor bi mi gi preporachale? Imam normalna nakaj suva kozha megjutoa povekje kako dehidrirana samo vo odredeni delovi... Inaku nemam nekoi osobeni problemi so liceto osven shto imam izrazeni temni krugovi okolu ochite. Do sega ja koristev artDeco kamuflazhnata krema (osobebo okolu ochive za da gi pokrijam temnite krugovi) i techna pudra Bourjois 123 perfect, no vekje sakam da smenam so nekoja druga kombinacija. Cuvstuvam deka mi treba sredna onaka solidna pokrivnost bez opteretuvanja no najmnogu sjaj i zhivost na licevo...
Боржуа 123 е за комбинирано мрсна кожа така што јас би ти препорачала да ја пробаш Хелти Микс или пак на Ревлон колорстеј ќе бараш за нормална до сува кожа.
Јас имам нешто слична како твојата кожа ( не е проблематична,имам само малку поизразени подочњаци и исто нормална накај сува, зимно време повеќе накај дехидрирана). Сега последно ги купив боржуа хелти микс пудрата и коректор-аура touch up pro и искрено супер ми се погодија. Топло ги препорачувам.
Bourjois healthy mix пудрата и Maybelline fit me коректорот, само тој не ми го суши пределот околу очите.
Lele mnogu mnogu odamna ja imam korosteno Healthy mix, sega koga ja pobarav i vidov na net mi tekna... Ne ni pamtam kako bev zadovolna, ama ja zemam naredno. Ti blagodaram
Истото и јас ќе го пишев. @Cottontail исто и јас сум со таква кожа (сува на некои делови и некаде нормална, но не проблематична) и моментално ги користам пудрите Боржуа - Хелти микс и од Катрис - Тру скин. Од коректор и мене од Аура ми е супер, само го имам Aura-Correct me. Ми одговараат овие производи одлично на кожата.
Bash taka... Da healthy mix ja zemam naredno A toj korektor go nemam probano do sega, no kje go probam. Ti blagodaram
Девојки, сакам да земам пудра за комбинирана кожа. Сакам да е и покривна ама сепак да не е како да имам малтер мачкано Решив да ја пробам на vichy овој пат, аптекарката ми даде примерок да ја пробам, имале 20% попуст сега. За оваа зборувам Ако ја користела некоја од вас да каже дали е добра, да не фрлам пари безвеза.
За мрсна кожа е одлична. Јас имав 15мл тестерче и баш неколку пати ја пробав. Мат е и доста трајна. Ти пробај ја , не знам како би изгледала на комбинирана кожа, да не ти ја исуши кожата. Баш пиши како ќе ти се допадне
По што примети? И за која пудра станува збор? Ако случајно им мењаат дати за да ги продадат ама не верувам
Една другарка купила пудра од Topface, е сега штом ја отворила потекло како водичка или како масло така нешто.Ја гледавме потоа пудрата во ред е,а истата таа пудра има формула за да се протреси пред да се отвори,а таа не ја протресила пудрата.А потоа од отворањето пудрата изгледа одлично,нема вода,мирисот е пријатен.Па се сомнева да не не е нешто во ред со пудрата.
На сајтот на Еликсир деновиве има акција - со Боржуа Хелти Микс пудрата се добива гратис течен кармин. Пудрата е со редовна цена за жал...ама ете, ако некоја ја користи да си има предвид дека може да си ќари кармин. Само онлајн важи понудата, случајно видов па да споделам.
Девојки, да ми препорачате некоја добра пудра. Кожата зимен период ми е многу сува и ми се лупи под очите и на носот. Сум пробала да ставам и повеќе крема пред шминкање ама џабе, едноставно не се нанесува пудрата, многу лош cakey изглед има лицето.