Не сум во Мк. Инаку ја има и на нет многу поефтина отколку во аптека, само да знаеш бројче. Ја пробав, убава е. Трајна е и најбитно покривна. Имам проблем со неколку темни дамки после бременост и ги покри без проблем, ја препорачувам. @koritsaki рече да пишам, еве ќе те тагнам.
Дечки мош ќе имам ептен среќа некоја од вас што користи Rimmel Lasting Finish 103 True Ivory да сподели - од која друга течна пудра таа нијанса отприлика е задоволна? Како да ми се презасити кожата. Сакам скроз иста нијанса, ама друга пудра многу ли барам? Мош звучам смешно ама ич не се разбирам во шминка. Ја користам оваа години наназад, најмногу оти нијансата ми е ептен погодена. Инаку имам комбинирана кожа, не се замарам многу за покривност иако немам чисто лице. Повеќе ми е за изедначување.
Не, јас ја имав оваа Ама иако е за мрсно лице и моето е такво, не стоеше убаво на мојата кожа, се гледаше дека имам пудра ко маска, ми ги истакнуваше порите. Имам длики на форумов на некои слики да видиш како ми стои. Таа во туба е за сува кожа. Ја ина @CameliaMiller Јас оваа планирам да ја земам за скоро време Лесна е формулата , пишува ги "замаглува" порите , пишува дека е водоотпорна..па за лето би ми била идеална
За нијансата прашував, зошто онлајн планирам да ја купам, а знам дека имаме сличен тен. Не ми се ризикува. Која нијанса ја имаш од оваа?
Нијансите се исто мислам со таа хидратантната. Јас 120 ја имав ама ја утнав и ми беше мн светла. Ѕирни ги 130 или 140 , мене тие би ми одговарале
Оваа не би ти ја препорачала. Јас сакав да ја земам, ама многу мрсно ми делуваше на прсти и кожа. Мислам дека е повеќе за сува накај нормална кожа. Пробај на Laura Mercier tint moisturizer, мене океј ми е вака, двапати го пробав, ама сетирам со камена дека многу брзо светнувам…
Значи џабе да не фрлам пари фала ти што ми кажа, ќе го побарам. Да јас на сите течни пудри обавезно камена или пудра во прав ставам , зошто светнувам обавезно. Би требало да е добае тој тинтот на ЛМ , јас од пудрата во прав сум мн задоволна
Jas veke ja potrosiv,zasega mi e najdobra od Loreal,ama baram po teshka Buba4e ako se sekavam ubavo isti nijansi koristevmekoja ja koristeshe od Este? Pred mesec,dva ja zemav Revlonot (180) od Kosmo posle dolgo vreme.Nezz dali e smenet sostavot,ili mene licevo mi e smeneto,ama strashno gadno izgleda.