Течна пудра за лице

Discussion in 'Лице' started by angel, Nov 23, 2009.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Оддамна не сум пишала вака на темава за пудри јас што ги користам. За разлика од пред некоја година , веќе почнав да ги одбегнувам пудриве што се мат и наменети баш за мрсна кожа.
    Моментално ја користам MAC Studio fix fluid , ја купив пред некое време , но искрено се зезнав што ја земав. Порано не беше така , сега приметувам дека ми се собира по 4 часа носеше на одредени делови на лицето , во тенките лини околу устата , во порите. Ја сетирам со пудрата во прав на Laura Mercier , ама ете на пример со цц кремата на Мадара воопшто ова не ми се случува. Ја имам и пудрата на Clinique refresh even better , ама брзо ми оксидираше во тубата и изгледа како да си нанел паштета по некој саат. Иако лицево ми е комбинирано со мрсна т зона , веќе не планирам да купувам мат пудри , буквално многу лошо ми изгледа лицето со нив. Сличнo како со таа на MAC , лицето ми изгледа лошо и со пудриве Fenty beauty pro filtr mat , Dior forever 24h wear , Estee Lauder Double wear.... :puke: можеби треба да си се вратам на Bourjois healthy mix serum :D
    Сега за сега си останувам на ЦЦ кремата па за пудра понатаму ќе видиме што ќе се проба :?:

Kasiopaja221 and Kејти like this.
  2. Adi888

Adi888 Форумски идол

PT465-001.jpg

Kasiopaja221 likes this.
  3. Ivancula123

Ivancula123 Истакнат член

Koja cena e essence pretty natural?

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Не е повеќе од 400 денари.

5. Ivancula123

Ivancula123 Истакнат член

A dali e za masna koza i mat?
    I dali e pokrivna?

Last edited by a moderator: Mar 3, 2022
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

За масна кожа е,покривна е и е полумат би рекла. Јас ја користам и многу сум задоволна,со прајмер ми држи цел ден.

Amelia likes this.
  7. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Некој ја има користено оваа пудра...барам некоја лесна пудра за сува кожа? img_1_1646407668640.jpg

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Time - Seventeen

mal.ecka likes this.
  9. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

После 1000 пудри пробани најдобра ми се покажа буржоа хелти мих, но после неколку саати ми исчезнува од лице. Ставам хидратантна пред пудрата, а после ставам и камена и пак ми се брише. Не ми се случило ова со ниедна друга пудра до сега. Не можам веќе да барам други, оваа ми е погодена и нијансата и ми дава убава свежина, лесна ми е, но што да направам за да ми трае подолго?

10. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Да пробаш со некоја подлога или прајмер одоздоле, или со фиксатор над камената пудра? Разгледај низ темите за прајмери и фиксатори, сигурно ќе најдеш нешто што ќе ти фати око. Дали и колку ќе помогне нешто од ова, навистина не сум сигурна.

А на тема Хелти Микс, мене убедливо ми стана омилена пудра. Многу поскапи пудри можат вода да и носат. :D
    Нијансата ми е топ, ми трае додека не ја избришам и најбитното, не ја осеќам на лицето воопшто. Под маска исто не ми прави проблем, ниту пак се брише. Ставам многу малку камена пудра на носот и околу носот, толку.
    Не верувам дека пак ќе ја сменам, во лето не ни ставам пудра, па воопшто не се замарам со прашања од типот дали и по колку време ќе ми светне носот. Ептен ако ми треба малку боја и подлога на лицето, можам една точка да нанесам насекаде и завршена приказна. Лани така правев, среќа е доволно течна па и скроз малку е доволно чисто онака ако имам потреба да го освежам тенот.

NarCis@ and Darlingzz like this.
  11. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Да и мене ми е убава, што не пробав последниве месеци, оваа дефинитивно најдобра до сега, ќе видам баш нешто да земам да не ми се брише само :)

12. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Screenshot_2022-03-06-21-25-49-980_com.android.chrome.jpg
    Фала за советот ама мислам дека таа е за тинејџери а јас имам дупло повеќе години....сепак сум за зрела кожа...некој искуство со sante пудрите од корона?

13. Elence93

Elence93 Форумски идол

Revlon colorstay за сува кожа.

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Грешка си, тајм не е за тинејџери. Братучедка ми ја користи долго време скоро цел живот мислам.

mal.ecka likes this.
  15. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Ако ја најдете Bourjois HM serum уште толку ќе ви се допадне :) едно време ја имаше во Анабела (сега Фабу) парфимерија, не знам дали уште ја носат. Оваа е повеќе за комбинирана кожа, мојата е мрсна и пак немам проблем.
    Во Грција кај мене ја има по онлајн страните и си ја порачувам , на Нотино последен пат ја купив за смешна цена околу 9 евра
    Ја купувам често што веќе ми се има здосадено :D

buba4e89 likes this.
  16. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Го имам користено ептен одамна, неколку пати по ред го купував и задоволна бев како изгледаше. :)
    Сменето ми е доста лицето во последниве две години и пудрата многу повеќе ми одговара, поубава е за мојата кожа.

koritsaki likes this.
  17. Макаронкаа

Макаронкаа Истакнат член

Девојки,дали пудрата Bourjois Healthy Mix,може да се користи за комбинирана кожа со масна т зона? Или препорака за лесна и покривна течна пудра.
    Фала

18. Elence93

Elence93 Форумски идол

Нема да ти одговара, ќе светнеш веднаш. Јас би ти ја препорачала Катрис тру скин или Ревлон колорстеј за комбинирана/мрсна кожа.

Макаронкаа likes this.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Не, ќе ти одговара Боржуа Перфект 123

Макаронкаа likes this.
  20. honesty

honesty Истакнат член

Девојки, дали некој знае сајт од кај што може да се нарача Neutrogena hydro boost течната пудра кај нас?