Досега најдобра пудра ми се покажала Лореал тру матч. Дава некој свиленкаст допир на кожата и дава убаво и десно чувство. Доколку некој се мисли да ја купи воопшто нека не се мисли нека си ја купи веднаш нема да згреши.
340 ден во дм. Девојки дали loreal true match има висока покривност, и дали трае во тек на целиот ден ? Дали е океј за масна кожа, ве молам препораки за пудри со висока покривност ? Јас се мислам меѓу овие две, имам повеќе флеки одколку акни , дали има висока покривност, ми треба за слика за табло, дали ќе е ок? Max factor radiant lift или loreal infallible за слика за табло? Која има повисока покривна моќ?
За масна кожа не е баш, повеќе е за нормална сува, до комбинирана кожа. За мрсна e infallible matte Ако веќе ја земаш true match, обавезно одозгора со камена пудра ќе сетираш
Ако немаш некои поголеми проблеми со лицето флеки, акни и сл ќе ти покрие се, јас ја имав користено и ми се допаѓаше. Мислам нема спф во неа и нема да те прави бела во лицето. Друга што можеш да ја ѕирнеш е на Bourjois 123 perfect
Ќе ти ја препорачам Catrice true skin. Проаѓам малце само со Римел камената транспарентна и лицето како фотошопирано е на слики. Двете вкупно ќе те чинат околу 700 ден.
Има висока покривна моќ така? Дали трае во текот на денот , и дали се суши лицето после неколку часа од кога е нанесена?
Да, добра покривна моќ има. Каде што имам флеки од акни натапкувам уште малку и покрива се. Не ми го суши лицето, но гледам да ставам помалку на smile lines (над устата линиите) и немам проблем. Под пудрата ставам лесна крема и чекам некоја минута да се впие.
Имам можеби над 10 пудри. Ја барам совршената. Сакам да споделам една пудра со вас која што лицето го прави свиленкасто а е и покривна и не е скапа ич. Случајно ја пробав од мајка ми. Е сега да ми препорачате пудра квалитетна да биде покривна ама да не е мат. Сеуште сум по потрага.
Женски, во моментов имам на Милани пудра, ама не ми се чека а ни пари не ми се даваат за нејзе.Пред оваа користев на Севентин, онаа тајм плас и искрено топ беше, не ми светеше, а мрсно лице имам. Да препорачате некоја? Не мора да е маркиште и да е изгор Битно ми е да покрива и после 3 саати носење да не изгледам ко сијалица.Оваа ми трае со месеци, а летоска не ставав, така шо не ни памтам кои сум ги користела
Лореал инфелибл во стаклено. Мене ми е прееедоообраа. ај што покрива убаво него не сум како торта. Можеш малце камена одозгора пошто не е многу мат ама и не мораш
Јас ја земав денес таа , моментално е на попуст во дм , но подоцна приметив дека сега е со нова формула со витамин ц и 32h ,дали ја користиш таа или онаа 24h што е? П.с мислам дека нема разлика ако не се лажам само што е 32 часа и плус со вит ц.
650 ден. И оваа е со иста амбалажа целосно , дали има висока покривна моќ, сеуште не сум ја пробала на цело лице.